Een blog gewijd aan Harry Potter

Harry Potter is dus zo’n dingetje dat voor mij wat dieper gaat dan alleen maar het lezen van één van de boeken of het kijken van één van de films. Ik ben ermee opgegroeid en heb uren lang naar leraren of ouders geluisterd die aan het voorlezen waren en heb uren lang samen met vriendinnetjes, mijn broer of mijn ouders voor de tv gezeten. En elke keer vroeg ik mij weer af: hoe heeft iemand zo iets nou kunnen bedenken?

Ik heb wel eens gehoord dat J.K. Rowling het hele plot heeft bedacht toen zij in de metro naar huis zat. Moet je je voorstellen dat je in de metro zit en plotseling een hele nieuwe wereld voor je ziet opengaan – letterlijk én figuurlijk. Ik denk dat dat ook de reden is dat ik even zo’n enorm random blogje schrijf over Harry Potter. Het is gewoon een ode aan J.K. Rowling.

Mijn favoriete deel is denk ik deel vier. Of deel zes. Deel één en twee zijn nog vrij ‘schattig’. Dat merk je vooral aan de films omdat daar nog vrolijke plingeling-muziek wordt gebruikt en de films daarna wordt de muziek steeds ‘donkerder’. Ik kwam laatst ergens op internet een Tumblrpost tegen met alle beelden van de films verwerkt in een soort barcode – ik probeerde de post te zoeken, maar kan hem niet meer vinden – en dan zie je ook dat het licht begint en uiteindelijk steeds donkerder wordt. Het wordt mysterieuzer en gewoon volwassener. En dat is opzich ook wel logisch, aangezien de mensen die met Harry Potter opgroeiden ook steeds ouder werden.

Laatst heb ik het nieuwste boek gekocht, maar ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik er nou precies van vind. Het boek is leuk bedacht, maar de manier waarop het geschreven is vind ik eigenlijk niet zo fijn. Het is namelijk geschreven als een script, dus de manier waarop Shakespeare ook geschreven is. Dit leest voor mij heel erg langzaam en ik ga dus liever voor een bladzijde vol letters in plaats van losse zinnen.

Zijn jullie ook opgegroeid met Harry Potter?

Untitled

Advertenties

2 gedachtes over “Een blog gewijd aan Harry Potter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s