Parijs 2016 (Deel 2)

Terwijl ik in de trein naar mijn ouders toe zit waan ik me even terug naar de mooie straten van Parijs. Bij het zien van deze foto’s wordt mij tocht elke keer weer duidelijk gemaakt dat Parijs één van de mooiste steden op deze wereld is. Hier is deel 2 van mijn weekendje Parijs!

Volg je mij trouwens al op bloglovin’ en instagram?

Ontbijt halen bij een bakkertje en het vervolgens opeten in Jardin du Luxembourg: dat vond ik toch wel één van de leukste ochtenden. Tussen alle Parijsenaren in en ondertussen ook nog omringd door musjes die je brood probeerden af te pakken.

Wat ik zo mooi vind aan het straatbeeld van Parijs zijn al die balkonnetjes. Vooral als er dan ook nog bloemen of andere planten voorhangen.

Galeries Lafayette: als je het dan hebt over luxe..

Een tijdje geleden is er een einde gemaakt aan de slotjes op de Pont des Arts, omdat de brug te zwaar werd. Er zijn nu glazen platen tegen de zijkant geplaatst, om ervoor te zorgen dat de brug niet opnieuw wordt behangen met slotjes. Gelukkig zijn er nog meer bruggen in Parijs, waarvan deze brug (Passerelle de Solférino) is uitgekozen om voortaan te behangen. Deze brug ligt bij Musee d’Orsay.

Musee d’Orsay is trouwens ook een leuke stop. Eerst wilde ik er liever niet heen, maar ik had me uiteindelijk toch over laten halen en was daar erg blij mee.

Vanuit Musee d’Orsay heb je heel mooi uitzicht over de stad. Zie je de Sacré-Cœur?

In het museum stond dit bordje met regels. Het leukste aan dit bordje vond ik het plaatje rechtsonder: geen selfiesticks. Prima, want ik kan me zo ergeren aan die dingen.

En natuurlijk nog even langs de Notre Dame, want dat blijft ook altijd een mooi gebouw om te zien. De eerste keer dat ik in Parijs was ben ik de Notre Dame in geweest, dus de binnenkant konden we dit keer ook overslaan.

En om deze blogjes maar even in thema af te sluiten: macarons!

Ben jij wel eens in Parijs geweest?

Untitled

Volg je mij trouwens al op bloglovin’ en instagram?

Advertenties

9 gedachtes over “Parijs 2016 (Deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s