Parijs 2016 (Deel I)

Afgelopen weekend heb ik heerlijk kunnen genieten van een weekendje in Parijs. Parijs is voor mij geen onbekende stad, want ik ben er al een aantal keer eerder geweest, maar toch voelt het elke keer zo fijn om weer door de straten van de Franse hoofdstad heen te lopen met al dat Franse gepraat om je heen. En daarnaast ligt Disneyland natuurlijk om de hoek, waar wij ook goed gebruik van hebben gemaakt..

Langs de Seine vind je allerlei kleine stalletjes waar mensen spullen verkopen. Je vindt er stalletjes met boeken, zoals op de bovenstaande foto, maar ook stalletjes met schilderijtjes of schetsen.

Het leuke van meerdere keren naar Parijs gaan is dat je niet elk museum of elke toeristische attractie in hoeft te gaan. Het Louvre heb ik bijvoorbeeld al eerder bezocht, dus dat museum stond voor de tentoonstelling niet meer op mijn lijstje. Toch blijft het altijd leuk om langs te lopen en toch even een toeristische foto te maken.

De eerste dag waren we vanaf het Louvre over de Champs-Élysées naar de Arc de Triomphe gelopen.

En daarna zijn we doorgelopen naar de Eiffeltoren, waar we eventjes op een grasveld hebben gelegen om uit te rusten. De Eiffeltoren blijft toch altijd iets bijzonders, omdat het zo onwijs groot is!

Soms kom je in de straten van Parijs hele grappige en oude winkeltjes tegen, zoals dit winkeltje.

Dag twee zijn we Montmartre opgelopen/opgeklommen om naar het Place du Tertre (waar alle schilders zitten en waar je portretten van jezelf kan laten maken) en de Sacré-Coeur te gaan.

Vanaf de Sacré-Coeur heb je heel erg mooi uitzicht over Parijs. De Eiffeltoren was helaas net niet zichtbaar, die zit namelijk achter de bomen aan de rechterkant.

En soms kom je random groentemartktjes tegen op straat: zo leuk!

Dit was het eerste deel van mijn weekendje Parijs. Stay tuned voor deel 2!

Untitled

Advertenties

9 gedachtes over “Parijs 2016 (Deel I)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s