The Questions Of Life Tag

Persoonlijke, serieuze en diepe vragen: dat is waar de Questions Of Life Tag voor staat. Nu ben ik zelf niet zo van de ‘diepe’ vragen, omdat die al snel erg persoonlijk worden, maar voor deze tag zal ik proberen om zo eerlijk en persoonlijk mogelijk te zijn.

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?

Hmm, deze vind ik lastig. Afgelopen jaar heb ik veel leuke momenten meegemaakt die echt heel erg leuk waren. Een moment waarop ik echt heel erg vrolijk was, was afgelopen zaterdag, waarop ik een aantal vriendinnen zag die ik al een hele tijd niet meer had gezien. Dit was echt enorm gezellig en we hebben weer fijn bij kunnen praten. Een ander moment was een avond waarop ik had afgesproken met iemand die ik wel een beetje leuk vond. Verder is het op niets uitgelopen, maar die avond was echt heel gezellig! Ook heb ik hele mooie herinneringen aan het weekend dat ik officieel lid werd van mijn vereniging en de ontgroeningsperiode dus had doorstaan. Ja, dat was echt fijn!

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Ik heb altijd een stiekeme droom gehad om iets te gaan doen met zingen. Niks professioneels ofzo, want een carrière als zangeres lijkt me echt verschrikkelijk (zoveel stress en druk en vermoeidheid en optredens, niks voor mij!) Toch zou ik een keertje willen kijken hoe dat nou is: een studio en achter de schermen bij een concert en optreden in een grote zaal. Maarja, dat blijft een droom, want echt optreden vind ik doodeng en doe ik dus ook echt niet zo snel.

Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Reizen. Dit antwoord op deze vraag heb ik al vaker gehoord, dus erg origineel is het niet, maar het is en blijft gewoon iets wat ik heel graag wil. De wereld zien, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen tegenkomen, andere culturen meemaken, de natuur verkennen en de grote steden doorlopen: dat zijn dingen waar mijn hart dus echt sneller van gaat kloppen. Ondanks dat ik in de afgelopen paar jaren een kleine aversie tegen vliegen heb ontwikkeld (ik vind het gewoon eng, don’t judge) lijkt het mij heerlijk om van de ene naar de andere plek te kunnen vliegen. Welke plaatsen ik graag zou willen bezoeken? The Forbidden City en de Chinese Muur in China, het Amazoneregenwoud, Costa Rica, Egypte, Nepal en Indonesië. Dit zijn echt de ‘speciale’ plekken die ik ooit nog wil bezoeken. Het vraagt meer moeite en meer geld om naar zo’n plek te gaan dan bijvoorbeeld naar een grote stad zoals L.A., maar dat is juist ook wel een beetje uitdagend. Steden en meer ‘bereikbare’ plekken die ik nog wil bezoeken zijn Dubai, L.A., Las Vegas, Rome en Lissabon. Ook staat Rio de Janeiro op mijn lijstje, maar dat is naar mijn idee ook een beetje ‘onbereikbaar’. Het is namelijk een hele gevaarlijke stad waar je niet zo snel in je eentje heen gaat. Maar goed. Mijn lijstje is dus best uitgebreid. Wie gaat er met me mee?

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Afgelopen maanden heb ik eigenlijk veel over mezelf geleerd. Doordat ik op kamers ben gegaan en eigenlijk ben begonnen met een nieuw hoofdstuk in mijn leven (het studentenleven) ben ik veel nieuwe dingen tegengekomen en ben ik mezelf ook een aantal keer goed tegengekomen. Zo ben ik erachter gekomen dat ik helemaal niet zo goed ben in op mezelf wonen. Niet dat ik niet zelfstandig ben of niet kan koken ofzo – integendeel, ik ben heel zelfstandig en ik kan goed koken -, maar meer omdat ik niet zo goed ben in alleen zijn. Ik houd ervan om mensen om me heen te hebben en om eventjes te kunnen praten of gewoon domweg met z’n tweeën (of meer natuurlijk) in een kamer te zitten en opdrachten voor de studie te maken. Op kamers gaan is gewoon best alleen. Gelukkig kan ik dit goed oplossen door veel met anderen af te spreken, regelmatig met anderen te eten en leren en opdrachten maken doe ik gewoon op de HvA. Soms vind ik het wel fijn om even alleen te zijn. Vooral ’s ochtends als ik net wakker ben, dan heb ik namelijk nooit zin om sociaal te zijn. Dat is altijd ook even wennen als ik dan weer een weekend thuis ben. Mijn ouders praten zo veel ’s ochtends!

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

Soms gaan mijn dagdromen over hele grote dingen, zoals reizen of over de toekomst, maar over het algemeen gaan mijn dagdromen over dingen die ik heb meegemaakt of dingen die kunnen gebeuren. Dan zit ik bijvoorbeeld in de klas en dan speelt er zich opeens een scenario in mijn hoofd af van: ‘Wat als dit-en-dit nu gebeurt?’ Volgens mij heeft iedereen wel dat soort dagdromen. En soms zijn ze echt grappig en dan moet je opeens hardop lachen en kijkt iedereen je aan. “Binnenpretje.” Zeg je dan, maar eigenlijk was je gewoon heel erg aan het dagdromen. Dagdromen kan gewoon heel erg fijn zijn, omdat je dan eigenlijk eventjes kan ontsnappen aan de drukte uit het ‘echte’ leven.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Komend jaar wil ik me volledig op mezelf focussen. Ik wil gezonder worden, fitter worden, lekkerder in mijn vel zitten en gewoon plezier hebben. Op dit moment focus ik me nog heel erg op wat anderen doen en hoe anderen zich voelen. Dat is natuurlijk niet erg, omdat een beetje inlevingsvermogen en empathie echt wel van belang is, maar het moet niet zo zijn dat anderen voor mij komen en dat is op dit moment soms wel zo. Het komende jaar wil ik dus gewoon meer aandacht aan mezelf besteden.

Waar dagdroom jij het meest over?

Untitled

Advertenties

7 gedachtes over “The Questions Of Life Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s