Waar heb jij het zo druk mee?

‘Druk’ is een woord wat jullie de laatste paar maanden vaak op mijn blog hebben kunnen lezen. Het is ook een begrip dat de laatste tijd vaak in mijn leven voorbij komt en ik kan niet zo goed tegen drukte, ik word hier namelijk ontzettend snel gestresst van. Om jullie toch even op de hoogte te houden: hier even een blogje met wat er op dit moment speelt in mijn leven en waarom ik het bloggen even op een lager pitje heb staan.

Allereerst natuurlijk mijn studie. Zoals jullie weten ben ik dit jaar begonnen met Toegepaste Psychologie aan de HvA. Helaas bevalt de studie niet zoals ik gehoopt had en daardoor ligt mijn motivatie erg laag. Ondanks het feit dat ik de studie dus niet heel erg leuk vind, moet ik toch mijn best blijven doen en de tentamens halen, omdat ik mijn eerste jaar moet halen om naar de universiteit te mogen. Dit zorgt gewoon voor best veel stress en dus veel druk.  Toch hoor ik van velen dat het eerste jaar van een studie vaak een beetje tegenvalt, dus dit houd ik ook zeker in mijn achterhoofd. Ik twijfel dus nog een beetje wat ik volgend jaar moet gaan doen en of ik het niet gewoon nog een jaar moet aankijken. Het kan namelijk ook aan de vakken liggen en de vakken die ik afgelopen kwartaal heb gehad, lagen mij gewoon niet erg. Kortom: ik ben dus heel erg veel bezig met studie en toekomst en dat soort dingen en dat vraagt erg veel energie en aandacht.

Dan is er natuurlijk nog de studentenvereniging waar ik elke week te vinden ben. Ik vind de vereniging echt ontzettend leuk, maar het vraagt ook gewoon veel energie en aandacht. In het begin van het jaar had ik mij aangemeld voor twee commissies. De ene commissie heeft nu alles afgerond, dus die tijd kan ik weer besteden aan andere dingen. Dit was de feestweekcommissie die, zoals de naam al zegt, de feestweek organiseerde. De feestweek is eigenlijk gewoon een week waarin elke dag een feest is waar ook mensen mogen komen die niet lid zijn. Dit was echt een ontzettend leuke week en ik heb er echt van genoten! Ik merk dat ik heel veel bezig ben met de vereniging en ik heb besloten om de komende weken (tijdens de tentamens) even wat rustiger aan te gaan doen. Dat moet gewoon eventjes.

Daarnaast werk ik nog. Ik werk sinds een paar maanden op Schiphol achter de douane en hoewel dit werk echt heel leuk is, kost het gewoon heel erg veel energie en tijd. Dat is natuurlijk niet erg, want ik krijg ervoor betaald, alleen tijdens een drukke periode op de studie is het soms erg lastig om er dan ook nog een werkdag van 8 uur tussen te proppen. Tijdens het werken ben ik de hele dag heen en weer aan het lopen en aan het praten, dus als ik thuis kom ben ik meestal ontzettend moe en wil ik gewoon slapen. Op Schiphol werken voelt wel heel awesome. Elke keer als ik ga werken moet ik door de douane heen en dat geeft toch altijd een beetje een vakantie gevoel. Ook heb ik een persoonlijke Schipholpas en moet ik, voor ik door de douane heen kan, een iris-scan laten doen.

Tussen alle drukte door moet ik toch soms eventjes tijd voor mezelf vrij maken en dat vind ik soms wel heel erg lastig om te doen. Meestal spreek ik met mezelf af dat ik gewoon een uurtje even niks ga doen. Dus gewoon even een smoothie maken, even lezen of rondkijken op internet en daarna weer hard aan de slag. Laatst ben ik met mijn ouders een weekendje naar de Veluwe geweest om eventjes de grote stad en alle drukte achter te laten (zie eerste foto in deze post). Dat was echt ontzettend fijn! Na de komende tentamenweek komen er heel wat leuke dingen aan waar ik later nog wat over zal vertellen. To be continued…

Untitled

Advertenties

13 gedachtes over “Waar heb jij het zo druk mee?

  1. Wowie, werken in Schiphol! Moest je toevallig werken op 7 februari, hihi? Dan kwam ik terug van Curaçao naar schiphol 😀 Leuk om op deze manier wat meer over je te weten te komen, wel stom dat je zo snel last hebt van stress 😦 Maar wees gerust, je bent niet alleen! En hopelijk vind je genoeg tijd om wat tijd voor jezelf te hebben. Liefs!

    Liked by 1 persoon

    1. Over het verenigingsleven ga ik binnenkort even een stukje schrijven 🙂 Verder bevalt Amsterdam heel goed! Mijn kamer is nu eindelijk een soort van af, dus daar ben ik vooral heel erg blij mee!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s