Is het al Kerst?

Oorspronkelijk had ik een soort van plan in mijn hoofd voor december waarin in ik over elke feestdag een blog schreef. Helaas is dit plan mislukt en komt Sinterklaas dit jaar niet voor op dit stukje internet. Kerst is echter nog niet geweest en hier kan ik dan ook zonder schaamte en zonder haast  over gaan typen. (Mét een voorproefje van mijn nieuwe kamer erbij..)

Maar goed. Sinterklaas is dus niet gelukt. Om heel eerlijk te zijn is Sinterklaas dit jaar ook echt volledig aan mij voorbij gegaan. Ik heb het gevierd met mijn dispuut van de studentenvereniging en ik heb het gevierd met de helft van mijn familie, maar verder heb ik me er totaal niet in geïnteresseerd. Ik heb dit jaar niet eens zelf pepernoten gekocht.

Nu moet ik wel gelijk eerlijk zeggen dat ik het niet zo’n drama vind dat Sinterklaas zo aan mij voorbij is gegaan. Ik ben zelf namelijk veel meer een Kerstmens. Zodra de kalender aangeeft dat het 1 december is, haal ik al mijn kerstversieringen van zolder, zodat ik het huis weer een leuk winters sfeertje kan geven. Helaas heb ik in Amsterdam geen kerstboom. Van mam heb ik wel een houten stand-in-kerstboom gekregen, maar het is toch niet helemaal hetzelfde. In het ouderlijk huis hebben we de kerstboom afgelopen zondagavond opgezet. Het ziet er dan altijd gelijk alweer stukke gezelliger en feestelijker en warmer uit.

Zijn wij trouwens de enige familie waarbij de kerstboom één bij elkaar geraapt zooitje is? Letterlijk. Je ziet wel eens foto’s van kerstbomen met een thema. Alleen maar wit en/of rood, alleen maar kerstballen, strikjes: het ziet er altijd onwijs mooi uit. Elk jaar denk ik weer: volgend jaar gaan wij dit ook zo doen, maar als het dan daadwerkelijk tijd is om de kerstboom op te zetten komt er helemaal niets van en gebruiken we dezelfde kerstballen die we vijf jaar geleden ook al in de boom hadden hangen. Nostalgie, denk ik?

En hoe zit het met jullie? Zijn jullie al een beetje in de Kerstsfeer of ben je bij Sinterklaar blijven hangen? Is de kerstboom al opgezet?

Untitled

Advertenties

15 gedachtes over “Is het al Kerst?

  1. Zeker, kerstboom staat er al! En je foto’s zijn geweldig mooi! Kerst vind’k zo’n geweldige periode. Lekker met 2 onder dekentje. Wandeling maken en elkaar verwarmen lekker chocomelk drinken!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s