Twee toeristen in Amsterdam

Volg je me al op Instagram en Bloglovin?

Twee weekjes geleden ging ik een weekendje met mijn moeder naar Amsterdam. Voor ik hier studeerde gingen wij vaak al een dagje naar Amsterdam, maar nu ik hier studeer, weet ik meer van de stad en heb ik weer nieuwe plekken om te laten zien. Hier een klein verslagje van dit weekend.

Op vrijdagmiddag had ik mijn laatste tentamen, waar ik om 17.00 uur mee klaar was. Daarna had ik nog een eetafspraak, dus toen mijn mams in Amsterdam was, was het al rond 21.00 uur. We besloten om nog even naar het centrum te gaan, om nog wat te gaan drinken. Wel dik aangekleed, natuurlijk, want het was ijskoud!

Het was wel een beetje jammer dat het zoveel regende. Gelukkig hadden we een paraplu meegenomen, waardoor het iets minder erg was. Ons hotel zat achter het Concertgebouw aan het Museumplein, dus we zaten vrij dicht bij het Leidseplein. ’s Avonds hebben we nog wat rondgelopen in de Leidsestraat (en natuurlijk wat winkels meegepakt) en daarna nog wat gedronken op het Leidseplein.

Zaterdagochtend hebben we ontbeten op een hele leuke plek: het kattencafé. Dit was nu de derde keer dat ik het kattencafé bezocht en elke keer blijft het toch weer bijzonder. Mam was er nog nooit geweest. Het is altijd leuk om te zien hoe iedereen reageert op het hele concept. Vaak zit iedereen alleen maar om zich heen te kijken met een grote lach op zijn/haar gezicht.

Na ontbeten te hebben in het kattencafé gingen mam en ik verder met het exploren van de stad. Natuurlijk hebben we eventjes de toeristische route gedaan, zoals het Rijksmuseum, Leidseplein, Kalverstraat en de Bijenkorf. Daarnaast zijn we ook nog wat zijweggetjes ingeslagen naar plekken waar we normaal niet zo snel komen. Zo heb ik onder andere laten zien waar ik college heb (in een kerk aan de Singel).

En als je dan toch al als toerist door het leven gaat, dan mag de grachtenfoto natuurlijk niet missen. Tsja, wij kunnen er natuurlijk niks aan doen dat Amsterdam zo fotogeniek is en dat wij graag met de grachten op de foto willen..

Tijdens onze shopping-tour door onder andere Magna Plaza kwamen we ook een Yankee Candle store tegen. Afgelopen zomer ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de Yankee Candles, en sindsdien ben ik echt verliefd. Ik was dus erg gelukkig toen ik er achter kwam dat deze winkel ook gewoon in Amsterdam zat. Natuurlijk hebben we even een bezoekje gebracht en natuurlijk hebben we iets gekocht.

Aangezien we ’s ochtends vrij lang in het kattencafé hadden gezeten, hadden we niet heel veel tijd meer over. De middag was dus al aardig snel gevuld. ’s Avonds hadden mam en ik afgesproken met mijn broer om ergens wat te gaan eten en daarna nog wat te gaan drinken. Het was een erg gezellig weekend!

Untitled

Advertenties

8 gedachtes over “Twee toeristen in Amsterdam

  1. Wat ontzettend leuk dat je gewoon lekker een weekendje in Amsterdam rondhobbelt met je mam. Dat zou ik ook eens moeten doen! Ik wist overigens niet van het bestaan van de Yankee Candle Store af, en nu ik het weet, ren ik er zowat nu meteen al heen. Ik ben GEK op geurkaarsen, en volgens mij zijn Yankee Candles echt de hemel. Het kattencafé lijkt me zo zo zo leuk. Ik wil daar ook echt nog graag een keertje naartoe. Helaas kan dat niet met mijn vriend, want die pannenkoek houdt verdorie niet van katten. Hoe kan dat?! Liefs, Stella.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s