Wat mij nou leuk lijkt aan Halloween

Volg je mij al op Bloglovin en Instagram?

Morgen is het Halloween. Ten minste, in de landen waar ze Halloween vieren, dus niet hier bij ons. Mijn Halloween ervaringen gaan niet verder dan het kijken van Mean Girls en het bedenken hoe ik me zou verkleden als ‘Zombie Ex-Wife’ of als ‘a mouse, duh!’ en hoe zo’n feestje er nu werkelijk uit zou zien. Ik vind het echt zo jammer dat wij geen Halloween vieren in Nederland.

Nu moet ik wel zeggen dat ik bijna alle enge dingen die om mijn pad komen vermijd en dat ik zelfs het spookhuis op de kermis liever niet in ga. Daar ben ik één keer in geweest en dat doe ik dus nooit meer. Toch lijkt Halloween mij heel erg leuk, omdat het niet alleen gaat om het bang maken en de enge dingen, maar ook om het bij elkaar zijn en het gezellig hebben met andere mensen. Het geeft denk ik een soort van gevoel van saamhorigheid, net zoals Kerst en Nieuwjaar dat doen.

Nu lijkt het mij ook zo leuk om een keertje pompoenen uit te hollen en er leuke gezichtjes in te maken. Toen ik klein was heb ik het ooit gedaan, maar dat kan ik me eigenlijk niet zo goed meer herinneren. Misschien dat ik dit jaar eventjes langs de Albert Heijn ga om een pompoen te kopen. Dan zet ik hem daarna in de tuin met een lichtje erin en verstop ik me in het huis en dan bekijk ik de reacties van mensen die langslopen. Dat moet goed zijn.

Hebben jullie trouwen ook ooit gehoord van de ‘hayride’? Dan zit je op hooibalen achter een tractor en dan wordt je door een soort spookhuis gereden. Lijkt me doodeng, maar ook hartstikke grappig, omdat je dat natuurlijk met een groepje doet (in m’n eentje zou ik echt een hartverzakking krijgen bij de eerste en de beste kettingzaag die ik zie.)

Oh, en als we in Nederland Halloween zouden invoeren, dan zou ik dus het huis helemaal kunnen versieren in Halloween-style zonder dat mensen mij raar aan zouden kijken. Dus: pompoenen in de tuin, spinnenwebben, zwarte katten. Dan ga ik ook helemaal los hoor! De enige decoratie die je nu kan vinden in mijn kamer is een pompoen van plastic.

Lijkt Halloween jou ook zo leuk? Of juist totaal niet?

Untitled

Advertenties

14 gedachtes over “Wat mij nou leuk lijkt aan Halloween

 1. Ik ben helemaal niet zo fan van Halloween. Van mij mag het wel lekker in Amerika blijven. Het is veel minder leuk voor de kinderen dan bijvoorbeeld Sint Maarten of Sinterklaas. Het mag van mij wel een beetje lief blijven.
  Halloween feestjes in de avond zijn natuurlijk wel weer leuk! 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Heey, ik kwam je blog tegen en ik vind je schrijfstijl en je blog echt super leuk! Ik zou ook super graag Halloween willen vieren. Lekker met je vriendinnen een kostuum bedenken en dan heb je een soort competitie; Wie heeft het leukste kostuum?

  Liked by 1 persoon

 3. Ik denk dat Halloween wel steeds meer naar Nederland komt en dat we over een tiental jaar gewoon met z’n alle Halloween kunnen vieren! Ik baal ook echt enorm dat we het in Nederland niet doen, maar ja, iemand moet de trend beginnen, de rest volgt. 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s