Hoe bevalt het studentenleven in Amsterdam mij?

Volg je mij al via Instagram?

Dat ik in Amsterdam wilde gaan studeren wist ik eigenlijk al gelijk toen ik wist wat studeren überhaupt inhield. Ik kan me niet herinneren dat ik er ooit aan heb gedacht om naar een andere stad te gaan en bij het kijken naar studies heb ik eigenlijk de sites van de universiteiten en hogescholen in andere steden niet eens geopend. Het moest en zou Amsterdam worden.

Oké, nu moet ik dus wel eerlijk toegeven dat ik eigenlijk maar een halve Amsterdamse student ben, want ik studeer er wel, maar ik woon er (nog) niet. Toch voel ik me een echte Amsterdammer als ik langs de grachten naar mijn college’s toeloop. Wat is Amsterdam toch mooi en wat ben ik gelukkig dat ik er een heel groot deel van mijn tijd mag doorbrengen. Langzamerhand bouw ik ook een sociaal leven op in deze stad (mede dankzij de studentenvereniging waar ik bij ben gegaan), waardoor het ook steeds meer als een soort thuishaven voelt.

Wat ik zo fijn vind aan Amsterdam is dat alles zo levendig is. Altijd, zelfs om 2 uur ’s nachts, lopen er mensen rond. Er is altijd wat te zien en altijd wel wat te beleven. Ik ben op dit moment ook al redelijk intensief opzoek naar een kamer. Het is niet persé nodig, want mijn reistijd is niet heel erg lang, maar toch ben ik er elke dag in totaal ongeveer 3 uur mee kwijt. Het lijkt me gewoon fijn om een plekje in Amsterdam te hebben waar ik naartoe kan als ik tussen mijn college’s 3 uur vrij heb of als ik bijvoorbeeld terug kom van de vereniging. Daarnaast denk ik dat een kamer mij ook meer tijd laat besteden aan mijn studie. In de trein valt gewoon niet te leren, omdat het óf heel druk is óf er altijd mensen doorheen praten en je hebt niet echt een plek waar je goed kunt schrijven.

Het studentenleven bevalt mij, om de titel maar even te beantwoorden. Het bevalt mij heel goed, eigenlijk. De studie is soms wat stressvol, maar alles eromheen maakt het weer goed. Amsterdam is echt een geweldige stad om te mogen studeren en ik hoop dat ik me er ook binnenkort kan gaan vestigen (al moet ik eerlijk zeggen dat ik mijn bed thuis waarschijnlijk wel erg ga missen, dus waarschijnlijk nog vaak naar mams en paps toe ga..)

Wat vind jij van Amsterdam? De perfecte studentenstad of een stad waar je niet zoveel mee hebt?

Untitled

<

Advertenties

12 gedachtes over “Hoe bevalt het studentenleven in Amsterdam mij?

  1. Wat fijn dat het je zo goed bevalt! Ik snap wel dat je toch op zoek wil gaan naar een kamer. Succes ermee alvast, want dan kan volgens mij errrg lastig zijn daar!

    Like

  2. Ik vind Amsterdam echt een mega leuke stad! Ik woon er vlakbij en ik ga er ook naar school, dus ik kom er echt heel vaak. Leuk artikel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s