Het is weer de ‘tijd’ van het jaar

Volg je mij al via Bloglovin en op Instagram?

Vanmorgen vroeg ging de klok een uur achteruit, wat dus betekent dat we een uurtje langer hebben kunnen slapen. Helaas werkt uitslapen niet zo goed bij mij. Ik ben altijd -ja, altijd– stipt om 8 uur wakker. Zomertijd of wintertijd, vakantie of geen vakantie, laat naar bed gegaan of juist vroeg: het is altijd 8 uur. Iemand tips om langer uit te kunnen slapen? Want het slaaptekort begin ik nu toch wel een beetje te voelen.

En over dat slaaptekort gesproken. Hoe komt het dat ik slaaptekort heb als ik letterlijk net een week vakantie heb gehad? Misschien toch die zorgen die (onbewust?) door mijn hoofd heen spoken. Volgende week is mijn eerste tentamenweek en zoals jullie ongetwijfeld al weten ben ik hier nogal veel mee bezig in mijn hoofd. Alles is gewoon zo nieuw en ik weet nog niet zo goed wat ik er van kan verwachten.

Aan de andere kant moet ik me gewoon nergens druk over maken. Ik vergeet wel eens dat ik deze studie heb gekozen omdat ik de onderwerpen die we behandelen leuk vind. De onderwerpen liggen mij en vind ik interessant. Het is niet zo dat ik vijf hoofdstukken over (for example) economie aan het leren ben; iets wat mij totaal niet ligt en niet interesseert. Het lijkt mij dat ik de tentamenstof beter begrijp en onthoud dan de stof die ik moest leren op de middelbare school voor de vakken die ik niet leuk vond, omdat ik dit leuk(er) vind. Toch..?

Maar goed. Het is dus weer de tijd van het jaar. Letterlijk en figuurlijk. De beste tijd van het jaar qua seizoenen en maanden is begonnen, maar de ergste tijd van het jaar qua school is ook weer bezig en de stress zit, zoals altijd, weer hoog. Gelukkig duurt het maar een weekje, dat is wel vol te houden.

Hoe ziet jouw komende week eruit?

Untitled

 

Advertenties

7 gedachtes over “Het is weer de ‘tijd’ van het jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s