Even over boeken

Dat ik een groot fan ben van lezen is zo langzamerhand wel duidelijk. Eigenlijk heb ik altijd wel iets gehad met boeken. Vroeger lazen mijn ouders mij altijd voor en toen ik zelf kon lezen heb ik ook heel wat boeken verslonden. Ik vind het heerlijk om verhalen te lezen waarin ik me echt kan inleven of boeken die gaan over onderwerpen die ik interessant vind. Er is niet één bepaald genre boeken dat mijn aandacht trekt. Ik lees eigenlijk van alles wat.

De boeken die ik het meest lees zijn toch wel de boeken die vooral gaan over liefde, avontuur en gewoon het leven en alle problemen die je tegen kan komen in het leven. Dit zijn gewoon onderwerpen die mij echt heel erg trekken, vooral als de boeken ook echt heel goed geschreven zijn. Mijn favoriete schrijver van deze tijd is denk ik John Green, omdat hij in zijn verhalen ook veel humor gebruikt, wat de boeken echt leuk maakt om te lezen. Van de oudere boeken vind ik de boeken van Jane Austen erg mooi, vooral Pride & Prejudice.

Eigenlijk lees ik alleen maar in het Engels, omdat ik de meeste Nederlandse boeken gewoon niet leuk of niet leuk geschreven vind. Natuurlijk zijn er Nederlandse boeken die ik wel leuk vind, zoals de ‘literaire thrillers’ (Simone v/d Vlugt, Saskia Noort etc.), maar als ik echt moest kiezen zouden deze nooit mijn eerste keuze zijn. Vroeger las ik (obviously) heel veel Nederlands. Zo heb ik de Hoe Overleef Ik-serie meerdere keren gelezen en kon ik ook erg genieten van ‘Schuld’ en ‘Vlinders’ van Simone v/d Vlugt.

De laatste tijd vind ik het ook steeds leuker om boeken te lezen over bijvoorbeeld fashion of lifestyle. Deze boeken geven je gewoon meer informatie over alledaagse dingen en daarnaast zijn ze vaak ook nog eens onwijs mooi. Mooie plaatjes, mooie indeling; gewoon mooi om naar te kijken.

Vooral het boek ‘Eat Pretty’ is echt een aanrader. Dit boek gaat gewoon over gezond voedsel en wat voor invloed bepaald voedsel heeft op je uiterlijk. Dit soort boeken over voedsel moet je natuurlijk niet allemaal te letterlijk nemen. Als je namelijk je eetgewoontes op die boeken moet afstemmen een je alleen nog maar broccoli en appels. Variatie, alstublieft! Eat Pretty bevat de nodige informatie en leuke receptjes. Het is gewoon een lekker boek om soms even doorheen te bladeren.

Vorige maand ben ik begonnen met mijn studie Toegepaste Psychologie en bij een studie behoren natuurlijk ook de benodigde boeken. Het leuke van een studie kiezen is dat je iets kiest wat je echt leuk vindt, dus 90% van de informatie in de boeken is iets wat jou interesseert. Toen ik mijn boeken binnen kreeg in de vakantie kon ik het niet laten om af en toe een hoofdstukje te lezen, gewoon omdat het me interesseerde en omdat ik er meer te weten over wilde komen.

Het laatste boek dat ik heb gelezen was ‘All The Bright Places’. Het was een mooi boek, maar SPOILER ALERT ik vond het einde echt verschrikkelijk en toen ik het boek uit had moest ik een paar dagen bijkomen SPOLER VOORBIJ. Ik heb op dit moment geen favoriet boek, maar wel een aantal boeken die ik echt heel erg leuk vind, zoals ‘The Perks of Being a Wallflower’ en ‘Looking For Alaska’.

Wat is jouw favoriete boek?

Volg je mij al op bloglovin’?

Untitled

Advertenties

5 gedachtes over “Even over boeken

  1. Ik ben echt dol op lezen, dus ik kan echt zo niet kiezen. Ik lees graag fantasy verhalen met een vleugje romantiek en drama.
    Maar mijn favoriete is de Hush Hush serie van Becca Fitzparick. Het is zo leuk en zit vol met humor 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s