Dingen die ik leuk vind om te doen in de herfst

Herfs: mijn tweede favoriete seizoen. De bladeren krijgen prachtige kleuren, de kastanjes liggen voor het oprapen en de temperatuur daalt, zodat wij heerlijke warme truien aankunnen. Dit zijn de dingen die ik leuk vind om te doen in de herfst.

Op avontuur gaan

Wat ik altijd heel erg leuk vind om te doen in de herfst is op ‘avontuur’ gaan. Met een rugzak met wat eten, drinken, een boek, een camera en een notitieboekje ga ik gewoon lekker het bos in en ik zie wel wat ik tegen kom. Nu is het jammer dat het bos bij mijn huis niet zo heel erg groot is, maar soms kom ik nog steeds dingen tegen die ik daarvoor nooit heb gezien.

Lezen bij de open haard

Stel je voor: een warm vuurtje, een leuk boek en een dekentje. Dat is hoe mijn perfecte herfst-middag eruit ziet. Lekker rustig wegdromen bij een goed verhaal. Ook vind ik het leuk om naar de bibliotheek te gaan om daar een boek te lenen. In de bibliotheek leen je boeken makkelijker dan dat je boeken koopt. Je zal dus veel sneller een bepaald boek lezen dat je anders nooit zou lezen.

Warme drankjes maken

De Starbucks heeft altijd een hele uitgebreide herfstcollectie. De drankjes hoef je echter niet persé bij de Starbucks te kopen, maar je kan ze namelijk ook makkelijk zelf maken! Dat vind ik zelf in ieder geval altijd leuk om te doen, want dan heb ik én een middag iets te doen én een lekker drankje. Heel erg leuk om een keertje te proberen. Of ik maak natuurlijk gewoon de standaard warme drankjes, zoals koffie, thee of warme chocolademelk.

Iets bakken

Ik vind het altijd heel erg leuk om dingetjes te bakken (en dan vooral in de koudere maanden als er buiten niet heel veel te doen is.) Brownies, koekjes, taart. Er is altijd wel íémand die het op wil eten. En als ik of mijn familie het niet meer hoeft, neem ik het gewoon mee naar school of het werk.

Nieuwe truien kopen

Een nieuw seizoen betekent voor mij altijd nieuwe kleding. Vooral in de herfst en in de winter vind ik het leuk om nieuwe kleding te kopen, omdat ik de kleding die is gericht op de koudere maanden nu eenmaal fijner vind. Truien zijn echt mijn favoriet, dus als de nieuwe collecties in de winkel liggen, neem ik altijd even een kijkje.

bron

Kastanjes verzamelen

Dit is de activiteit die volgens mij iedereen wel doet of eens heeft gedaan: kastanjes zoeken. Vroeger ging ik altijd met mijn moeder en mijn broer naar het bos om kastanjes te zoeken. Het liefst gingen we zo ver mogelijk het bos in, zo ver mogelijk van het looppad vandaan, want daar waren de minste mensen geweest en lagen nog de meeste kastanjes. Kastanjes zoeken en verzamelen voelt altijd leuk. Elke keer als je een kastanje ziet liggen en hem oppakt, voelt het als een soort van cadeautje.

Een herfsttafel maken

Deze activiteit heeft ook weer met nostalgie te maken. Vroeger maakte ik elke herfst een herfsttafel met daarop kastanjes, dennenappels, blaadjes en playmobilpoppetjes. Ik maakte er dan een hele scene van. Tegenwoordig doen wij dit nog steeds thuis, alleen dan zonder de playmobilpoppetjes.

Wat vind jij leuk om te doen in de herfst?

Untitled

Advertenties

14 gedachtes over “Dingen die ik leuk vind om te doen in de herfst

  1. Leuk artikeltje weer, en truien kopen: mijn portemonnee moest er gisteren ook weer aan geloven. Jammer genoeg moet ik deze vakantie ook aan mijn school, want direct daarna heb ik tentamens

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s