Mannen

Deze blogpost is geschreven door Jolien.

De titel zegt het al. Mannen. Jongens. Knullen. Ventjes. Om heel eerlijk te zijn snap ik helemaal niets van het andere geslacht. Nooit gedaan ook. Toch schijnen mijn vriendinnen te denken dat ik er wel verstand van heb. Ik heb al zo’n honderd keer liefdesadvies gegeven als ze met betraande oogjes bij me op de stoep stonden. Oké, ik geef het toe, 90% van de keren gaf ik ongevraagd advies, maar dat komt omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om me met andermans zaken te bemoeien en dat is niet het punt van deze monoloog.

Ik hoor het je denken. Wat is dan wel het doel van dit gebazel? Geen idee. Soms is het gewoon fijn om je frustraties en gedachten over een bepaald onderwerp (JONGENS) op papier te zetten. Meestal ben ik daar wel goed in, dingen op papier zetten. Zeker als ik het voor iemand anders moet doen. Wil je dolgraag een berichtje sturen naar de jongen waar je heimelijk verliefd op bent, maar weet je niet hoe? No worries, I’m your man! (Of woman in dit geval dan).

Zodra ik zelf iemand een berichtje wil sturen, gaat het mis. Want wat willen die vreemde creatures nou van mij horen? Ik heb vooral een hekel aan jongens die het gesprek niet gaande houden en verwachten dat ik alle vragen stel. Beste mannen, wáárom doen jullie dat?! Op het moment dat je het aan ze vraagt, krijg je bijna steevast het antwoord: ik praat niet graag via Whatsapp. Ammehoela, ooit een blik mogen werpen op een Whatsapp groepsgesprek met alleen maar mannen erin? Als je telefoon op de trilfunctie staat, kun je er nog een gat in de muur mee boren. De enige logische verklaring hiervoor is waarschijnlijk dat mannen berichtjes componeren al net zo lastig vinden als vrouwen. Ik vind echter niet dat we genade moeten tonen, hun best doen, dat zullen ze!

Claire en ik hebben het er wel eens over hoe onbegrijpelijk wij mannen vinden. Het ene moment zijn ze lief, leuk en aardig en het volgende moment kun je ze wel verstikken in een emmer behanglijm (achter het behang plakken is soms niet rigoureus genoeg). We vinden het beide een beetje gek. Mannen lopen zelf altijd rond te bazuinen dat ze ‘o zo makkelijk’ zijn en dat wij vrouwen altijd maar zo ingewikkeld. Ik ben het daar niet mee eens. Ik weet heel duidelijk wat ik wil. Ik wil dat mannen duidelijk zijn!

Goed, ik heb nu wel genoeg gezeurd over het mannelijke geslacht. Toch heb ik wel een zeer weloverwogen beslissing kunnen nemen na al het filosoferen en nadenken over mannen. Ik heb besloten dat ik mij in het vervolg alleen nog maar het hof laat maken door fictionele mannen en jongens.

Scheelt eerlijk gezegd een hoop gedoe.

Advertenties

8 gedachtes over “Mannen

  1. “Mannen lopen zelf altijd rond te bazuinen dat ze ‘o zo makkelijk’ zijn en dat wij vrouwen altijd maar zo ingewikkeld.” Ze kijken zeker nooit in de spiegel, haha!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s