Die keer dat we onder de sterren sliepen in Jordanië

Volg je me al via Instagram en Bloglovin‘?

Stel je voor: je wordt midden in de nacht wakker. Als je je ogen open doet zie je geen plafond, maar een donkere lucht met allemaal sterren. Eerst weet je niet waar je bent en vraag je je af of je misschien droomt. Je voelt een briesje langs je hoofd gaan en als je om je heen kijkt zie je allemaal mede-reizigers op matrassen liggen. Je ligt midden in de woestijn in Jordanië.

In de kerstvakantie van 2009 ging ik samen met mijn ouders, broer en vrienden van ons op vakantie naar Jordanië, een land dat tussen Israël, Saudi Arabië en Irak ligt. Deze vakantie staat zonder twijfel in mijn top drie van meest spectaculaire en mooie vakanties. ‘Zwemmen’ in de dode zee, lopen door Petra, op een dromedaris in de woestijn, eerste Kerstdag doorbrengen in de middle of nowhere: een avontuur was het zeker!

Onze reis was geboekt met de reisorganisatie Sawadee, dus we hebben deze reis gemaakt met een hele groep. Tijdens de reis was er ook een Nederlandse gids, een locale gids en op sommige stukken een militair aanwezig. Dit was noodzakelijk, omdat we vlakbij Israël en Irak waren en daar was het toen ook al onrustig. We hebben over het algemeen veel in de bus gereden, maar daardoor hebben we wel extra veel kunnen zien. Langs de weg kon je heel erg veel van dit soort verkooppuntjes vinden. Vaak stopten we eventjes met de bus om rond te kunnen lopen.

De meest spectaculaire dag was toch wel de dag dat we Petra bezochten. Petra is een oude stad die volledig uit de rotsen is gehakt. De gebouwen waren allemaal echt onwijs groot en het waren er ook echt onwijs veel. Het idee dat er jaren lang mensen in de rotsen hebben zitten hakken en dat dit eruit is gekomen is gewoon onwerkelijk.

En de rotsen hadden ook allemaal zulke mooie kleuren en kleurenmengsels, dit kun je op de foto hierboven wel redelijk goed zien. Die foto vind ik trouwens echt onwijs schattig. Baby-Claire en baby-broer van Claire.

Een ander aspect van de vakantie wat natuurlijk niet te vergeten valt: de dagen die we in de woestijn hebben doorgebracht. Aan het begin van de woestijn werden we opgewacht door een groep Jordaanse mannen met dromedarissen die ons later per dromedaris naar het kamp zou brengen waar we gingen overnachten. Rijden op een dromedaris is echt een hele ervaring en het is nog vrij moeilijk ook. Ze gaan echt heel erg heen en weer, dus je bent de helft van de tijd bezig met het feit dat je bijna op de grond valt.

Ons ‘kamp’ bestond uit één (open) tent en een aantal matrassen. Er was geen wc en geen douche. De wc was wel even wennen, maar het ontbreken van de douche maakte eigenlijk niemand meer uit. Iedereen was vies en iedereen zat onder het zand, dus het gaf eigenlijk meer een soort van groepsgevoel. De tweede avond in de woestijn was het eerste Kerstdag, dus hadden we een semi-kerstdiner en een semi-kerstboom. Ook hadden we een kampvuur waar we met z’n allen omheen zaten. Het was echt zó gezellig.

Het allerleukste van de woestijn was eigenlijk toch het slapen. Omdat er verder helemaal geen licht was, was de sterrenhemel ontzettend goed te zien. Elke nacht hebben we meerdere vallende sterren gezien en als je midden in de nacht wakker werd, was het echt een cadeautje om je ogen open te doen en gewoon even wakker te blijven. Wat een ervaring.

Untitled

Advertenties

13 gedachtes over “Die keer dat we onder de sterren sliepen in Jordanië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s