Ritjes met de trein

Op het gebied van treinreizen ben ik eigenlijk nog best wel een groentje. Vroeger ging ik nooit met de trein en de eerste treinreis die ik me echt bewust kan herinneren is ook nog niet zo lang geleden; ik denk in de eerste of tweede klas. Dat was een dagje naar Amsterdam met een vriendin en ik kan me nog herinneren dat ik treinen echt verschrikkelijk eng vond. Grappig eigenlijk, dat ik vroeger nooit met de trein ging en nu bijna iedere dag.

Omdat ik nu studeer in Amsterdam zijn de trein en het station een wel héél bekende plekken voor mij geworden. Nu duren mijn treinreizen gelukkig niet zo lang (ongeveer 38 minuten), maar van deur tot deur ben ik al snel anderhalf uur bezig. Hoe interessant ik het reizen eerst vond, zo saai vind ik het nu. Het idee was eerst om mijn schoolopdrachten te maken in de trein, maar heb je ooit geprobeerd om tijdens de spits met een laptop in de trein te gaan zitten? Trust me: dat is echt geen succes. Dus dan maar 38 minuten lang uit het raam staren.

En ben ik de enige die echt al-tijd honger krijgt als ik in de trein zit? Ik weet niet of het komt door de pure verveling van het zien van het zoveelste weiland met een koe erin of door de geur van de hamburger van de Burger King in het zitje naast me, maar vervelend is het wel. Vooral als de dag echt ontzettend lang was en ik weet dat het avondeten thuis op me staat te wachten. Dat avondeten is dan trouwens wel echt een cadeautje en dat probeer ik dan maar gewoon in mijn achterhoofd te houden. Tandjes op elkaar en volhouden dus!

Reis jij vaak met de trein?

Untitled

Advertenties

10 gedachtes over “Ritjes met de trein

  1. Ik hoef gelukkig nu niet meer zo vaak met de trein te reizen, maar vroeger moest dat wel. Ik vond de spits echt zo vervelend, vooral als je dan gewoon drie kwartier moest staan..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s