Eetdagboek #1

Volg je mij al op Bloglovin’ en Instagram?

Ik vind het altijd heel erg leuk om eetdagboekjes van andere mensen te bekijken. Het is inspiratievol (voor het geval je ooit moet bedenken wat je ’s avonds moet eten) en het is gewoon grappig om te weten wat andere mensen heel lekker of juist heel vies vinden om te eten. Mij lijkt het ook leuk om af en toe een eetdagboekje bij te houden, dus vandaar dat ik vandaag eetdagboek nummer 1 introduceer.

Ontbijt/lunch

Ik werd vandaag heel laat wakker, dus mijn ontbijt was eigenlijk ook gelijk mijn lunch. Ik nam een kom met Alpro vanille yoghurt, dat is dus yoghurt van soyamelk. Ook deed ik er wat ontbijtgranen van Eat Natural en wat blueberries doorheen. En natuurlijk een kopje thee, want dat is echt mijn verslaving, vooral tijdens de koudere maanden. Dit ontbijt is volledig veganistisch. Ik probeer de laatste tijd om zoveel mogelijk veganistisch te eten. Ik wil niet 100% overgaan op veganistisch eten, want daarvoor vind ik bepaalde dingen (kuch-chocola-kuch) echt te lekker, maar ik wil me er wel bewuster van worden. Ik probeer dus om elke dag een aantal maaltijden veganistisch te eten en de andere maaltijden let ik er niet zo op. Bij het avondeten is dat namelijk erg moeilijk, omdat ik niet wil dat iedereen rekening met mij moet houden. Daarnaast ben ik ‘gevoelig’ voor lactose, dus probeer ik zuivelproducten in het algemeen ook zoveel mogelijk te vermijden.

Tussendoor

Vandaag was dus echt een rare dag, omdat ik zo laat wakker werd. Normaal word ik nooit zo laat wakker en eet ik gewoon 5-6 maaltijden per dag. Dit soort ‘rare’ dagen vind ik altijd heel verwarrend! Als tussendoortje/lunch 2.0 nam ik twee rijstwafels. Ééntje met hummus en de ander met pindakaas. De pindakaas die ik hier gebruik is de biologische pindakaas die je gewoon bij de Albert Heijn kunt kopen. Die is ook veganistisch 🙂

Diner

Een aantal weken geleden wilden mijn moeder en ik een gezonde versie van spaghetti maken en toen kwamen we op courghetti: spaghetti van courghette. We hadden er pesto, pijnboompitten, parmezaanse kaas, tomaatjes en cashewnoten doorheen gedaan.

’s Avonds

Als je de Tony’s Chocolonely met caramel en zeezout nog nooit hebt geproefd, dan heb je echt iets gemist in je leven. Oh my, wat is dat lekker! Zeker met een kopje herfstthee erbij (appel en kaneel smaak).

Untitled

Advertenties

16 gedachtes over “Eetdagboek #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s