Een vriendinnenweekendje in Leeuwarden

Volg je mij al op Bloglovin‘ en Instagram?

Vorige week zaterdag ging ik met een groepje vriendinnen naar Leeuwarden om een gezellig vriendinnenweekendje te houden in het (nieuwe) huis van één van de vriendinnen. Ook was het vriendinnenweekend bedoeld voor haar verjaardag (ze is vandaag jarig), dus we hadden ook een héél bijzonder cadeautje meegenomen…

Zaterdagochtend leek het mij leuk om een winged eyeliner te maken, maar doordat ik de slechtste make-upper worldwide ben ging dit niet helemaal volgens plan. Uiteindelijk was ik veel te lang bezig en zou ik bijna de bus missen. Uiteindelijk had ik er dus toch maar voor gekozen om de eyeliner in mijn make-uptas te laten, de eyeliner weg te halen en naar de bus te rennen. Rennen ja, want ik had nog maar twee minuten. Bij het busstation kwam ik erachter dat de bus 5 minuten vertraging had. Had ik even geluk.

Na bus 1 het groepje zoeken, snel nog even de wc op het station een bezoekje brengen (geen aanrader) en toen snel overstappen naar bus 2, die ons naar Leeuwarden Station zou brengen. Dat doen we dus nooit meer, omdat (1.) de busreis 2 tot 2.5 uur duurt (hangt ervan af of de bruggen open staan of niet, wat bij ons dus heen en terug wel het geval was), (2.) er geen wc aanwezig is in de bus en (3.) er geen airconditioning is en je dus letterlijk wegbrand als de zon op je schijnt.

En daarnaast hadden we dus ook nog een kitten -genaam Poco- mee in de bus. Natuurlijk hadden we Poco uit de zon gehouden en hebben we hem genoeg water gegeven, maar toch was dit niet zo heel erg handig en was het eigenlijk een beetje zielig. Gelukkig had Poco bijna de hele reis geslapen, dus hij heeft bijna niets gemerkt van de hobbels, de warmte en de geluiden van de auto’s om ons heen.

Poco kwam trouwens uit een nestje van de kat van één van de andere vriendinnen in onze vriendengroep, vriendin J. Vriendin L. had Poco van tevoren al uitgezocht en zou hem de week na haar verjaardag op komen halen. Ze wist dus wel al dat ze een kitten kreeg, maar ze wist niet dat we hem nu al mee zouden nemen.

Rond 3 uur kwamen we aan bij het huis van L. (en haar vriend C.) en gelijk gaven we haar de cadeautjes. De eerste paar uur hebben we gewoon wat gedronken en met Poco gespeeld (en héél veel foto’s gemaakt, want wat is dat beestje lief!) en later zijn we boodschappen gaan doen en hebben we eventjes rondgelopen in de buurt.

’s Avonds keken we de film The Age of Adaline. Ik vond het echt een hele mooie film, maar ik had er meer van verwacht. Ook keken we Roadtrippers 2014 terug op YouTube. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de busreis best wel vermoeiend was en dat we allemaal op het punt van instorten stonden, dus besloten we maar om te gaan slapen.

’s Ochtends waren we al vroeg op, omdat vriendin S. al snel weg moest. Eerst keken we nog een aantal afleveringen van Roadtrippers 2014 en daarna gingen we ontbijten met heerlijke knakworstjes, grillworst en thee. L. en ik zijn hele grote fans van thee..

En natuurlijk moesten we nog even de nodige selfies maken als bewijs dat we het echt gezellig hebben gehad.

Maar toen was het alweer tijd om terug naar huis te gaan. Wederom een lange zit, één keer een open brug en een zon die je wegbrandde, maar we hebben het gered! Dit keer ging alles ook even wat relaxter, omdat we geen Poco en geen tassen vol cadeautjes bij ons hadden.

Het was echt een heel leuk en heel gezellig vriendinnenweekendje!

Houden jij en je vriend(inn)en wel eens een gezellig weekendje?

Untitled

Advertenties

15 gedachtes over “Een vriendinnenweekendje in Leeuwarden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s