Ik ben een echt marktmeisje

Al van kleins af aan vond ik het heerlijk om over de markt te lopen. Altijd als wij gingen kamperen op de camping in Frankrijk kozen we een leuk marktje in een stadje dichtbij uit waar we wel een keertje heen wilden gaan. Dan liepen we gewoon over de markt, kijken naar de kraampjes, misschien kochten we iets en dan waren onze markt-wensen weer vervuld.

In Alkmaar is het elke zaterdag markt, maar omdat ik vaak op zaterdag moet werken, kom ik er bijna nooit. Afgelopen zaterdag was ik echter vrij en sleepte ik mijn moeder mee naar de markt om ingrediënten te kopen voor een lekkere salade, want dat hadden we nog nooit gedaan. Altijd had ik al een keertje eten op de markt willen kopen om daar vervolgens een lekkere maaltijd van te maken. Maar natuurlijk bleef het niet alleen bij de druiven, de appels en de nootjes voor het avondeten.

Op de markt vind je nog veel meer andere kraampjes, zoals een kraampje waar ze verse warme (!!) stroopwafels verkopen en kraampjes met accessoires of van die verschrikkelijk ouderwetse kleding. Heerlijk om naar te kijken. Ook is er altijd een kraampje waar je gedroogd fruit kan kopen. Wij zijn thuis helemaal fan van de bananenchips en de gedroogde aardbeien. Als je die nog nooit geprobeerd hebt moet je dat zeker eens gaan doen!

Het was trouwens heel erg fijn weer om over de markt heen te lopen. Als het heel warm is plakt iedereen en vind ik het echt helemaal niet prettig om met zoveel mensen dicht op elkaar te lopen, maar nu was het perfect.  Het zonnetje scheen, maar het was niet intens warm.

Het ziet er ook altijd zo leuk uit als je iets op de markt hebt gekocht. Bij elk kraampje krijg je een andere soort papieren zak en uiteindelijk loop je met tig verschillende zakken met eten. Yummie!

Ga jij wel eens naar de markt?

Volg je mijn blog trouwens al op Bloglovin’?

Advertenties

26 gedachtes over “Ik ben een echt marktmeisje

  1. Ohh ja zo leuk! Ik kom er ook te weinig omdat ik vaak op maandag inkopen doe voor de hele week en de markt is pas op woensdag. Maar het is ideaal zo goedkoop fruit! En gedroogde banaan ken ik wel, maar aardbeien niet! Dat moet ik ook nog eens proberen 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. De markt is altijd zo leuk! Lekker verse producten en vaak ook nog veel goedkoper! Gedroogd fruit is super lekker (mijn favoriete kraam) en dan vooral de gedroogde aardbeien!!! Ohh zo lekker, hihi. Ik ben benieuwd hoe de salade is geworden, was hij lekker? 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s