We hebben een huisduif!

Meet Freek: onze nieuwe huisduif. Helaas is de duif officieel niet van ons en eigenlijk hebben we ook geen idee waar de duif vandaan komt. Pap zei dat het waarschijnlijk een wedstrijdduif was en dat hij eventjes kwam uitrusten, dus om hem wat aan te laten sterken hadden we hem maar wat muesli gegeven. Dat vond hij kennelijk zo lekker dat hij vaker langs wilde komen en ons vanaf dat moment elke avond komt entertainen. Mij hoor je niet klagen hoor: hartstikke gezellig!

Zagen jullie trouwens ook de bloemetjes in de duivenfoto? Ik vind ze zo leuk! Een lekker vrolijk kleurtje en gewoon lekker zomers. Ze ruiken ook heel fijn. Ik weet niet precies wat voor bloemen het zijn (daar ben ik namelijk echt zó slecht in!) maar ze staan wel heel leuk in de tuin. De huisduif – ehh, ik bedoel Freek – vind ze ook erg leuk, want hij verstopt zichzelf er de hele tijd in.

Naast duiven vind ik egeltjes ook echt zó leuk, dus toen ik door de Xenos liep en zag dat ze tussen de herfstspullen lieve egeltjes hadden staan, pakte ik gelijk een mandje. Het bleef echter niet alleen bij de egeltjes, want ook paddenstoeltjes vond ik wel leuk bij mijn herfst-verzameling passen. En een boomstam waar een kaarsje in kan? MEENEMEN. Dit is dus mijn herfstverzameling tot nu toe. De uiltjes en de Yankee Candle had ik al, uiltjes en kaarsjes zijn namelijk lichte verslavingen, dus die koop in ook als het niet bij het seizoen past.

En over verslavingen gesproken: ik was ook nog eventjes naar de Hunkemöller gegaan en wist je dat ze daar sokken hadden? Ik hoor mam nog zeggen: “Alweer sokken? Maar je hebt al een lade vol!” Dat klopt mam, maar olifantjes en een panda ontbraken nog. Nu nog een sok met duifjes.

Volgen jullie mij trouwens al op bloglovin’?

Untitled


 

Advertenties

22 gedachtes over “We hebben een huisduif!

 1. Achoooooossss, doe mij ook zo’n duif! Ik wil oooook. Als ik wat muesli in mijn dakgoot leg? (Ik heb geen tuin bij mijn studentenkamertje). Naja oké nee, dat wordt dan opgevreten door meeuwen, en een huismeeuw lijkt me niet echt ideaal. Echt een leuk beestje. Ben benieuwd hoe lang hij nog rond blijft hangen en terug blijft komen! Liefs.

  Liked by 1 persoon

 2. Heeft de duif een ring? Want zo te zien is het geen stadsduif maar een wedstrijdduif. Dan kun je namelijk op de site van npo veenedaal (?) dat ringnummer invoeren en de eigenaar bellen

  Like

  1. Ja, het is inderdaad een wedstrijdduif. Het probleem is echter dat hij nu al zo lang van huis is dat, als wij hem terug brengen naar de eigenaar, zijn nek hoogstwaarschijnlijk wordt omgedraaid. Hij is dan namelijk niet meer ‘betrouwbaar’.

   Like

   1. Ligt aan de eigenaar. Wij hebben zelf ook wedstrijdduiven en wij zijn juist blij als mensen bellen. (je mag me anders wel even een mailtje sturen als je de eigenaar weet, wellicht zijn wij het of iemand uit de omgeving 🙂 )

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s