Een dagje in Bath & Stonehenge

Het laatste tripje dat ik heb gemaakt tijdens mijn twee weekjes in Oxford was een reisje naar Bath en Stonehenge. Stonehenge wilde ik al een hele tijd heel graag bezoeken, maar het kwam er telkens niet van. Gelukkig werd bij EF dit dagje uit aangeboden en dan kreeg je Bath er ook nog bij: twee in één!

Bath was onze eerste stop en hier hebben we ongeveer 3 uur van onze dag doorgebracht. De reis naar Bath toe duurde nog vrij lang, ongeveer anderhalf uur. Dit is natuurlijk niet onwijs lang, maar geloof me: als je vanaf het moment dat de bus vertrekt al moet plassen en dat gevoel met de hobbel erger wordt, kan de reis niet snel genoeg over zijn..

Eerst kregen we door onze ‘activity’-begeleiders een soort tour door de stad heen, om ons een beetje een beeld te geven van Bath en zodat we de weg niet zo snel kwijt zouden raken. Op de winkelstraat hadden ze allemaal van deze leuke bloemenkransen in de lucht hangen, dat zag er heel gezellig uit. Ook hadden ze heel veel leuke winkels, onder andere een enorme Lush-winkel en een Yankee Candle-winkel (en zoals jullie weten word ik daar héél gelukkig van!)

Door de begeleiders werden we langs een aantal bekende plaatsjes in Bath geleid, waaronder ‘The Circus’. The Circus is eigenlijk gewoon een aantal gebouwen die in een cirkel zijn gebouwd en het is geïnspireerd door het Colosseum in Rome. Het Colosseum was alleen gebouwd om van buiten bekeken te worden en The Circus was gebouwd om van binnen bekeken te worden. We zijn helaas de baden zelf niet in gegaan. Dit was wel mogelijk, maar er stond een enorme rij en we hadden niet genoeg tijd. Helaas, helaas.

Aangezien we rond lunchtijd in Bath waren, waren ik en een vriendin opzoek gegaan naar een leuk tentje om scones te eten en uiteindelijk kwamen we terecht bij dit tentje: The Bath Bun. Het zag er heel erg schattig uit; het was van binnen versierd met allemaal bloemetjes en prulletjes en het had ook een beetje een ouderwetse uitstraling. En de scones waren perfect ♥

Na Bath reden we met de bus door naar Stonehenge. Sommige mensen zeggen dat ze Stonehenge saai vinden, maar ik vond het alles behalve saai. Ja, het zijn stenen: maar het gaat niet specifiek om de stenen. Het gaat om het verhaal achter Stonehenge (wat overigens nog steeds niet helemaal duidelijk is) en alles om Stonehenge heen: hoe ze de stenen hebben kunnen verplaatsen, waar de stenen vandaan komen, waarom Stonehenge op deze plaats is geplaatst. Heel interessant.

Bath vond ik ietsjes tegenvallen, maar dat kwam denk ik doordat we de baden niet in zijn geweest en dat is eigenlijk tóch wel één van de redenen dat je naar Bath gaat. Stonehenge vond ik echt heel mooi en raad ik ook zeker aan!

Zijn jullie wel eens in Bath of Stonehenge geweest?

Untitled

Advertenties

18 gedachtes over “Een dagje in Bath & Stonehenge

  1. Bath ziet er echt uit als een hele mooie plek! En Stonehenge lijkt me leuk om een keer geweest te zijn, het zijn inderdaad niet veel meer dan stenen maar met het verhaal eromheen lijkt het me wel interessant!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s