Een dagje in Londen

Tijdens mijn reisje naar Oxford heb ik ook een aantal vrije dagen gehad waarin ik op avontuur ben gegaan in andere steden en plaatsen. Één van deze vrije dagen heb ik doorgebracht in Londen met een hele leuke groep vriendinnen uit allerlei verschillende landen. En natuurlijk had ik ook mijn camera meegenomen.

Aangezien alle meiden in de groep hele grote Disney fans waren, konden we niet anders dan de Disney store aan Oxford Street bezoeken. Onder andere kwamen we hier een hele grote Olaf (uit Frozen, maar dat wist je waarschijnlijk al) en een levensgrote Eugene Fitzherbert (Flynn Rider uit Tangled).

Daarna brachten we snel een bezoekje aan de M&M store en daarna liepen we door naar Covent Garden. Ik was al een paar keer in Londen geweest, maar nog nooit in Covent Garden, dus hier was ik wel benieuwd naar.

In Covent Garden kwamen we bij een winkel een persoon in Moomin-pak tegen. Wie kent Moomin nog van de tv-serie?

Na Covent Garden hadden we geluncht met heerlijke scones. Ik zou echt alleen al naar Engeland willen verhuizen om elke dag scones te kunnen eten. (Ik denk alleen niet dat dat zo goed zal zijn voor mijn lichaam..)

Na de lunch liepen we verder door het mooie Londen. Op een gegeven moment kwamen we langs dit huisje. We verwonderden ons echt over hoe smal het was! Onderin zat een heel klein winkeltje, zo schattig!

Zaterdag in Londen in de zomer is géén goed idee: het was zo ongelooflijk druk! Toen we van de London Eye naar de Big Ben liepen konden we gewoon niet over de boulevard lopen, omdat er zoveel mensen waren. Iedereen stond letterlijk stil, dus uiteindelijk waren we maar omgelopen.

En natuurlijk nog snel een fotootje maken van de London Eye.

En daar is ‘ie dan: de Big Ben! Wisten jullie trouwens dat de Big Ben de naam van de klok is en niet de naam van de hele toren? De toren maakt gewoon deel uit van The Houses of Parliament en heet Elizabeth Tower. Ook is de klok de zwaarste klok ter wereld.

Na de Big Ben hebben we natuurlijk nog een bezoekje gebracht aan Buckingham Palace. Het blijft me toch verbazen hoe massaal het paleis is. Zo’n groot gebouw voor één familie. Moet je je voorstellen hoe hoog en groot de kamers in het paleis wel niet zijn..

Na het bezoekje aan Buckingham Palace was de dag al bijna voorbij. Omdat we met de bus terug gingen en dus op een bepaalde tijd terug moesten zijn, hadden we niet heel veel tijd om Londen te bekijken. Zo had ik graag nog het Sherlock Holmes museum bezocht en had ik graag nog een bezoekje willen brengen aan het British Museum. Moet ik toch nog een keertje terug komen!

Wat vind jij het leukste om te doen in Londen?

Untitled

 

Advertenties

14 gedachtes over “Een dagje in Londen

  1. Jaa, Londen! ♥ Een paar maanden geleden was ik daar ook, ik vond Oxford Street heel tof, en ik ben ook in voetbalstadium Wembley geweest, dat was ook echt geweldig en jaa, Covent Garden was ook echt de moeite waard

    Liked by 1 persoon

  2. Leuk dat je naar Londen bent geweest, ben er twee jaar geleden ook geweest! Het was echt super tof: ik ben in the londen eye geweest, heb in een dubbeldekker gereden, geshopt en ik ben ook naar het Buckingham palace geweest!
    Natuurlijk ken ik Moomin nog, ik keek er vroeger altijd naar, haha! Xx

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s