Een dagje in Oxford

Hoe vervelend zo’n inbraak ook kan zijn: ik heb mijn vakantie er niet onder laten lijden! Ik heb echt een hele leuke tijd gehad in Oxford, waar ik een taalcursus deed bij Education First (EF). Oxford is zo’n mooie stad en ik heb echt mijn ogen uitgekeken! Na de Engelse lessen ben ik vaak nog eventjes de stad ingelopen en op één van mijn vrije dagen ben ik met een vriendin de hele stad gaan verkennen.

De campus van EF lag niet heel ver van het centrum af, hooguit 20 minuten lopen. Op de weg naar het centrum van Oxford toe liepen we al langs mooie parken, huizen en een hele mooie brug.

En we liepen langs een paar hele schattige rijtjeshuizen, waar ik gewoon een foto van moest maken.

Wauw, wat zijn de gebouwen mooi! Alles is een beetje gebouwd in zo’n oud Harry Potter-ish stijltje en dat maakt de stad echt heet uniek en leuk om doorheen te lopen.

Oxford is overigens echt dé stad van de leuke borden op straat. Op elke hoek kwam je wel een bord tegen met leuke teksten en/of tekeningetjes. Dit bord was van een café dat ‘The Rose’ heet. Het schijnt daar heel lekker te zijn, maar zelf ben ik er verder niet geweest. Het zat namelijk elke keer vol…

Nog een leuk bord. In elk winkeltje en overal op straat kwam je teksten en plaatjes tegen van Alice in Wonderland.

Ook was er één pub die elke dag de tekst op het bord veranderde en elke keer was het echt een hele grappige tekst. Soms was het pure zelfspot (zoals hierboven) en soms gewoon een grappig tekstje (zoals hieronder). Het was altijd weer een feest om langs deze pub te lopen.

Naast het café ‘The Rose’ zat een candyshop genaamd Hardy’s. Zoveel kleur, zoveer zoete geuren en zo leuk om doorheen te lopen. Één van mijn vriendinnen en ik hadden met elkaar afgesproken dat we elke dag iets zouden proberen wat we niet kenden en Hardy’s was de perfecte plaats daarvoor. Er was zoveel snoep dat we niet kenden!

Lopen, lopen, lopen..

Bridge of Sighs: dé brug van Oxford.  Als je zoekt naar foto’s van Oxford kom je bijna altijd wel deze brug tegen.

Nog iets wat echt ontzettend leuk was in Oxford: de straatnaambordjes. Lekker ouderwets en het zorgt voor leuke foto’s.

En toen was het tijd voor de lunch. In het overdekte winkelcentrum The Covered Market vonden we een lunchroom die ons deed denken aan de Bagels & Beans in Nederland. De broodjes waren echt super lekker! Ik blijf het trouwens vreemd vinden om thee te drinken met melk, maar zonder de melk was het telkens veel te sterk..

Fotoshoot tijdens het eten.

Na de lunch gingen we naar de bibliotheek, want we hadden een tour geboekt.

Eerst gingen we met de tour de Divinity School in. Deze locatie werd ook gebruikt in Harry Potter als de ziekenzaal en de zaal waarin Professor McGonagoll de leerlingen leert dansen in deel 4. Het was echt een prachtige zaal! Helaas mochten we in de bibliotheek geen foto’s maken, maar ik kan je vertellen dat het echt een prachtige ervaring was. Zoveel (oude) boeken en zulke hoge boekenkasten! Het is onwerkelijk.. Vooral als je echt een boekenlover bent is het zeker een aanrader.

Over boeken gesproken.. Als je van boeken houdt is Blackwell’s the place to be. Het is – als ik het me goed kan herinneren – de oudste boekenwinkel in Oxford. Natuurlijk ben ik hier eventjes naar binnen gegaan, niet wetend dat ik naar buiten zou komen met drie boeken rijker.

En toen lekker een scone eten met een cappuccino erbij. Scones zijn echt zo lekker..

En natuurlijk heb ik een Oxford sweather gekocht!

Ben jij wel eens in Oxford geweest?

Untitled

Advertenties

18 gedachtes over “Een dagje in Oxford

  1. Wooaah, dat van die inbraak had ik nog helemaal niet gelezen. Wat ontzettend vervelend zeg, jakkes. 😦
    Wat een super leuke blogpost met alle foto’s in Oxford. Het ziet er echt heel leuk uit allemaal. Ik ben er nog nooit geweest, maar als ik het zo zie, dan zou ik er ook wel eens naartoe willen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s