Beste dieven, mag ik alsjeblieft mijn ketting terug?

Het is nu al (iets meer dan) twee weken geleden dat mijn laatste blogpost online kwam. Dit is natuurlijk vrij bijzonder, aangezien ik tot nu toe elke week minstens één blogpost online heb gezet. De afgelopen twee weken was ik op vakantie en ik had daar geen mogelijkheid om een post te schrijven (de computers waren voortdurend bezet) en daarnaast zat ik de helft van de vakantie met iets anders in mijn hoofd: inbrekers.

Dit overkomt mij niet’, denk je vaak en vervolgens ga je zonder zorgen op vakantie. Vaak genoeg hoor je verhalen van mensen bij wie is ingebroken terwijl ze op vakantie waren, maar dat het nu ook bij mij zou gebeuren? Het voelt echt ontzettend naar. Niet alleen omdat je bestolen bent en je waardevolle en emotioneel waardevolle spullen kwijt bent, maar ook omdat er iemand in je huis is geweest. Iemand die je niet kent heeft je spullen aangeraakt, de foto’s op het nachtkastje kunnen bekijken, in je ondergoedlade gekeken en je kasten doorzocht en vervolgens de hele kastinhoud op de vloer uitgespreid.

Het is een vreemd idee dat er nu iemand rondloopt met onder andere mijn gouden ketting die ik kreeg van mijn oma toen ik 18 jaar werd en mijn laptop, waar een boekwerk van 100 pagina’s aan verhaaltjes die ik ooit geschreven heb opstaat. Alles weg. Mijn moeder had een aantal sieraden die al een tijdje in de familie zaten en die ik ooit ook weer door zou geven aan mijn kinderen. Weg. Mijn geboortering en geboortearmbandje. Weg. Wat moet er omgaan in je hoofd om anderen te bestelen? Slechte jeugd gehad zeker?

Nu zijn we bezig met het maken van lijstjes. Wat missen we, hoeveel kostte het en wat moeten we opnieuw kopen. Gelukkig zijn we verzekerd, dus voor de meeste gestolen spullen krijgen we een vergoeding, maar voor de emotionele waarde kun je helaas geen verzekering afsluiten. Die zijn gewoon weg. Het zijn herinneringen en die kun je niet terugkopen.

En dan een vraag die door mijn hoofd blijft spoken: waarom wij? Is het gewoon toeval? Reden ze rond in de buurt en dachten ze: dit huis ziet er wel oké uit? Of komt het door die foto op Instagram van de vakantie, die ik dus bij nader inzien niet had moeten plaatsen? (Echt mensen, kijk uit! Ik dacht er niet bij na. Gewoon stom!) Of kwamen ze op mijn blog terecht en hebben ze mijn verhalen als puzzelstukjes in elkaar gelegd en wisten ze zo dat we op vakantie waren?

Maar wat de reden ook is: bestolen worden sucks. Thuiskomen van vakantie en dan moeten opruimen. Bij elke kamer die je inloopt denk je: hier hebben zij ook gelopen. Elk ding wat je aanraakt: dit hebben zij ook aangeraakt. Je wil bijna alles wel gewoon weggooien. Je voelt je niet meer optimaal veilig in je eigen huis. Ik voel me niet meer prettig in mijn eigen kamer, dus vandaar dat ik heb besloten om mijn kamer volledig om te bouwen. Schilderen, bed verplaatsen, kasten anders indelen. Gewoon alles even anders.

Stiekem hoop ik dat ze dit lezen en dat er toch iets (heel, héél diep) een beetje gaat steken. Vast niet, want tsja: zij hebben nu een tv, dus wat maakt het hen nou uit dat ik me onveilig voel? Maar als er toch onder al die gestoorde gedachten nog een beetje menselijkheid en gevoel zit: beste dieven, mag ik alsjeblieft mijn ketting terug?

De ketting op de foto is overigens niet de ketting die ik in de blog noem. Dit is één van de kettingen die ik nog heb.

Ben jij wel eens bestolen?

De komende week kun je overigens een aantal blogjes verwachten over mijn vakantie, die gelukkig nog steeds heel erg leuk was! Stay tuned 🙂

Untitled

Advertenties

29 gedachtes over “Beste dieven, mag ik alsjeblieft mijn ketting terug?

  1. Ooh, wat erg! Omdat jullie niet thuis waren hebben ze natuurlijk alle tijd gehad.. Goed dat je je kamer gaat veranderen, dat deed ik ook na de inbraak. Alle ‘viezigheid’ weg.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s