Harry Potter & ‘Bleek’water

Deze blogpost is geschreven door Jolien.

Claire ken ik al mijn hele leven. Ja echt, mijn hele leven. Onze moeders zaten samen op zwangerschapsgym en al snel zaten we ook bij elkaar op de peuterspeelzaal en basisschool. Iemand al je hele leven kennen, heeft wel wat voordelen. Ik kan jullie namelijk genoeg leuke verhalen vertellen over onze jeugd en dat is ook precies wat ik vandaag ga doen! Dus, sit back, relax and enjoy!

Annie en jojo
Ik denk dat iedereen in zijn jeugd wel een bijnaam heeft gekregen, zo ook Claire en ik. Waar mijn mannelijke vrienden mij ‘dikke pien’ (“Je bent niet dik hoor Jolien, maar het klinkt gewoon grappig.”) of Ellie neuspeuter (“Geef nou maar toe Jolien, ook jij peutert wel eens in je neus…”) noemden, bleef ik voor Claire gewoon trouw ‘jojo’. Natuurlijk vond ik het helemaal niet erg dat ik dezelfde naam kreeg als die onwijs coole zangeres die ik zo geweldig vond.

Claire kreeg van mij natuurlijk ook zo’n coole bijnaam. Ik noemde haar ‘Annie’ (omdat ze stiekem niet Claire, maar Anne-Claire heet), tot grote vreugde van mijn ouders die elke keer als ze haar zagen uit volle borst “Annie, hou jij me tassie ff vast?” zongen.

Haag en Perkie
Net als ongeveer iedereen van onze generatie waren (en zijn) Claire en ik wild van Harry Potter. We vonden het zelfs zo leuk, dat we zelf regelmatig speelden dat we zelf ook op Hogwarts zaten. Hagrid was onze beste vriend en noemden we dan ook trouw ‘Haag’. Ook Perkamentus moest eraan geloven en werd gedoemd tot het lezen van onze gedachten en het hebben van de bijnaam ‘Perkie’. Aangezien we beiden ook smoorverliefd waren op Harry Potter zelf, had ook altijd één van ons verkering met hem. En bij verkering hoort zoenen. En bij gebrek aan een echte Harry Potter werd de poot van Claire’s hoogslaper overladen met liefkozende kusjes.

Bleekwater
Misschien vroegen jullie je na het lezen van de titel en het intro af wat bleekwater in hemelsnaam met dit artikel te maken heeft. Ik denk dat ik ook voor Claire spreek als dit misschien wel het grappigste verhaal is uit onze vriendschapsgeschiedenis. Dit verhaal zal ik vertellen aan de hand van een (waargebeurde) dialoog.
*Sluit voor een moment even je ogen en beeld je een klaslokaal in, waar een basisschool klas groep 6 druk bezig is met een toets geschiedenis. Twee blonde meisjes zitten achterin het klaslokaal, stiekem met elkaar te overleggen.*

“Annie, wat heb jij bij vraag 6???”
“Vraag zes… ‘Wie heeft de Beemster drooggemalen?’.”
“Ja, hij heette iets van nogwat water.”
“Ik weet het niet meer…”
*Op dat moment begon het zweet op onze rug te staan. Dit was verschrikkelijk, straks zou de meester ons betrappen! We moesten een antwoord bedenken… En snel ook…*

“Ik denk dat ik het weet Annie! Volgens mij was het… BLEEKWATER!”.
“Ohjaaaaa, dat was het jojo. Ik weet het nu ook weer.”

Vol goede moed schreven wij beide ‘Bleekwater’ op in plaats van Leeghwater; de echte naam van de beste man. Onze leraar kon er gelukkig wel om lachen, maar helaas mochten we niet meer naast elkaar zitten tijdens toetsen…

– Jolien

Advertenties

15 gedachtes over “Harry Potter & ‘Bleek’water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s