Mijn lijstje met reiswensen

Wenslijstjes zie ik vaak genoeg voorbij komen, maar de lijstjes met reiswensen eigenlijk nooit. Welke reizen wil ik nog maken? Wat wil ik nog echt een keer doen als ik op reis ben? Wat zijn nou echt mijn reisdoelen? In deze blog deel ik mijn lijstje met reiswensen.

1. Elk continent bezoeken. Oké, Antarctica sluit ik even buiten, want ik denk niet dat dat een plaats ik waar ik zo snel kom en wensen moeten wel altijd een beetje realistisch blijven. Maar de rest van de continenten wil ik allemaal een keertje bezocht hebben. Op dit moment staan Europa, Noord-Amerika, Afrika en Azië al afgestreept, dus ik moet Oceanië en Zuid-Amerika nog een keertje bezoeken. In Oceanië zou ik graag een keer de oostkust van Australië willen bezoeken (oa Sydney en Great Barrier Reef) en in Zuid-Amerika zou ik heel graag Rio de Janeiro en de Amazone willen bezoeken. Vooral de Amazone lijkt me zo ongelooflijk mooi.

2. Zonsopgang boven zee. Vroeger gingen mijn ouders, mijn broer en ik vaak naar een camping in Frankrijk die aan de zee lag en waar een prachtige zonsondergang boven zee te zien was.  In mijn leven heb ik dus al heel wat zee-zonsondergangen meegemaakt, maar nog nooit heb ik een zee-zonsopgang gezien en dat lijkt me echt prachtig. Ja, ik weet dat je daarvoor vroeg je bed uit moet, maar dat heb ik ervoor over. Helaas kan je een zonsopgang niet in Nederland zien, dus voor deze activiteit zal ik moeten afreizen naar een ander land. Mij hoor je niet klagen!

Bron

3. Spontaan op vakantie gaan. ’s Avonds krijg ik snel reis-neigingen en vaak eindig ik dan ook op sites van verschillende reisbureau’s. Één keer was deze reis-neiging zo groot dat ik een vliegtuigvlucht én hotel gevonden had en nog maar één klik weg was van het reserveren, waardoor ik dan de volgende dag al op plaats van bestemming zou zijn. Mijn hersenen gingen op dat moment heel erg tekeer: “Zal ik het gewoon doen?” “Nee, het kan niet, want ik moet morgen naar school.” “Klik gewoon op reserveren!” Uiteindelijk wonnen natuurlijk de ‘nee’-gedachtes, waardoor ik de internetpagina’s maar gewoon wegklikte en mijn tas ging inpakken. Voor school, niet voor een vakantie. Ooit wil ik -en ooit GA ik- deze plotselinge reis-neiging gewoon vervullen. Gewoon een hotel boeken, vlucht boeken, tas inpakken en binnen 24 uur in het vliegtuig zitten. Dat lijkt me echt geweldig. Wie gaat er mee?

Bron

4. Destination unknown. Een tijdje geleden kwam ik op de site srprs.me terecht. Dit is een reisorganisatie die reizen aanbiedt waarbij je pas achter je uiteindelijke bestemming komt als je op Schiphol bent. Als je een reis boekt kun je kiezen voor verschillende soorten reizen, zoals een citytrip worldwide of een avonturenvakantie. Een paar dagen voor je vertrekt krijg je informatie over de temperatuur van de bestemming, zodat je de juiste soort kleding meeneemt en niet met allemaal dikke truien zit terwijl het 30 graden is (of andersom!) Het lijkt me heel erg spannend en avontuurlijk om een keer een reis te boeken bij srprs.me, dus het is vrij zeker dat ik dit nog een keertje ga doen.

Bron

5. Roadtrip door Amerika. Van de oostkust naar de westkust (of andersom) van de US rijden met een busje met een aantal vrienden: ja, dat lijkt me wel wat. Gewoon rondrijden door mooie omgevingen, nieuwe mensen ontmoeten en het natuurlijk heel erg naar je zin hebben. Ik kan me er nu al op verheugen..

Wat is jouw ultieme reiswens?

Untitled

 

Advertenties

25 gedachtes over “Mijn lijstje met reiswensen

  1. Mijn ultieme reiswens… Ik denk dat jij de meeste al wel beschreven hebt! Vooral dat srpsme lijkt me echt zo tof, hoewel ik voorbereiden meestal wel prettig vind en dat dan natuurlijk niet kan. Leuk artikel is dit 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s