Het leven van een geslaagd meisje

‘Het leven van een geslaagd meisje’: dat zou nog eens een interessante titel zijn voor een boek. Het verhaal van een meisje dat op donderdagmiddag om 14.33 werd gebeld door haar mentor. Ze trilde, omdat ze zenuwachtig was, maar zo gauw de mentor begon te praten, kreeg ze een lach op haar gezicht: ze was geslaagd!

Ik ben zo blij. Echt. Heel erg blij. Oké, ik ga niet liegen en zeggen dat dit echt heel erg onverwachts kwam. Ik wist dat ik ging slagen, maar het gemiddelde was een ander verhaal. Omdat ik volgend jaar een lotingsstudie wil gaan doen is het belangrijk dat ik zo’n hoog mogelijk gemiddelde haalde, omdat er dan een grotere kans is om toegelaten te worden. Ik wil de studie echt heel erg graag doen en ik heb ook geen tweede keuze, dus ik wilde écht gaan voor een hoog gemiddelde.

Gistermiddag kreeg ik mijn cijfers en ik ben echt heel erg trots op mijn cijferlijst. Ik heb in totaal twee zevens, vier achten en één negen. Mijn hoogst behaalde cijfer op het CE is een 9,3 voor wiskunde en mijn laagst behaalde cijfer is een 6,7 voor biologie. Ik ben trots! Mijn gemiddelde zit op dit moment op een 7,75 en ik wil dit gemiddelde heel graag nog met 0,1 omhoog halen. een 8,0 kan ik er helaas niet meer van maken, maar een 7,8 vind ik nét iets leuker staan dan een 7,7. Volgende week dinsdag ga ik daarom Engels herkansen. Ik had een 8, waardoor ik gemiddeld voor het vak nu ook een 8 sta. Om een 9 te staan moest ik een 8,5 halen, dus dit ga ik aanstaande dinsdag proberen. Twee negens op mijn lijst, dat zou echt geweldig zijn!

En hoe gaat het nu verder? Aankomende weken ga ik voornamelijk werken. Voor Engels hoef ik niet te leren, dus ik kan gewoon lekker beginnen met sparen voor volgend jaar. Ook heb ik veel met vriendinnen afgesproken en heb ik al een aantal feestjes in mijn agenda staan.

Nu het echt helemaal zeker is dat ik geslaagd ben en ook vrij zeker is dat ik de vervolgstudie kan gaan doen die ik graag wil doen, is de rust weer een beetje teruggekeerd in mijn leven. Geen hartkloppingen, geen zenuwmomentjes en geen school. Hier kan ik wel aan wennen!

Untitled

Advertenties

27 gedachtes over “Het leven van een geslaagd meisje

  1. Jaaaaa gefeliciteeeerd! Wat goed van je! Ik hoop zo voor je dat je ingeloot gaat worden! Ik had precies hetzelfde gemiddelde, maar hoefde gelukkig niet te loten.. Zo spannend lijkt me dat. Geniet lekker van je diploma en van alle examenfeestjes en leuke dingen die komen gaan! Liefs.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s