Taart eten in Kattencafé Kopjes

Het is al iets meer dan een maand geleden dat de deuren van kattencafé Kopjes voor het eerst open gingen, maar afgelopen donderdag was het dan eindelijk mijn beurt om eens een kijkje te nemen.

Nu moet ik wel gelijk even vertellen dat ik niet echt een kattenmens ben. Dat wil zeggen dat ik zelf geen katten heb en er ook niet persé eentje wil hebben. Dit komt onder andere doordat ik een aantal katten ken die ik niet zo leuk vind. Deze katten kunnen het ene moment bij je komen zitten om geaaid te worden en het volgende moment hangen ze met hun nagels in je arm: au! Hierdoor komen katten op mij over als onvoorspelbaar en heb ik altijd het idee dat ik heel erg voorzichtig moet zijn met hoe en waar ik aai. Je zou kunnen zeggen dat ik een heel klein beetje ‘bang’ ben voor katten.

De katten in het kattencafé zijn echter uitgezocht op hun eigenschappen, dus ook op hun ‘onvoorspelbaarheids’-factor. Je weet dus dat deze katten niet zo snel zullen uithalen en graag geaaid willen worden. Dit merkte je ook, want de katten kwamen vrijwillig naar je toe en gingen gewoon lekker naast je liggen. Natuurlijk moet je niet als een gek gaan aaien en de katten gek maken, maar dat spreekt denk ik voor zich. Het blijven katten.

In het kattencafé kan je ontbijten, lunchen en gewoon lekker tussendoor een taartje of iets anders lekkers eten. Mijn vriendinnen en ik hadden alle vijf de homemade ice tea gedronken en deze is echt aan te raden! Ook kan je koffie en thee drinken, maar deze drankjes bewaar ik voor de volgende keer. De producten die worden geserveerd in het kattencafé zijn vrijwel allemaal biologisch.

Sommige katten waren echt ontzettend speels en nieuwsgierig en dit heeft wat hele leuke foto’s opgeleverd. Op de bovenstaande foto zie je één van de katten uit het kattencafé (de naam ben ik even vergeten). Deze kat vond de rietjes die in onze ice tea zaten erg interessant en zat er voortdurend mee te spelen. Echt heel schattig!

Op één van de muren hingen allemaal lijstje met de namen en foto’s van de katten met een stukje achtergrond, waardoor je de katten dus een beetje beter leerde kennen.

Omdat er zoveel lekkere taartjes en gebakjes werden verkocht, besloten mijn vriendinnen en ik om wat dingetjes te delen. Ik heb een stukje red velvet cake gegeten (lekker!) en een stukje brownie met caramel (!!!!!!!). Toen we het eten kregen kwamen bijna alle katten naar ons toe en deden ze verschillende pogingen om het eten te stelen. Aangezien de katten dit natuurlijk niet mochten, moest je het eten ver uit hun buurt houden. Dit was nog een vrij lastige klus, want de katten zijn heel snel!

Dit bordje hing op de wc-deur en heeft mij toch wel eventjes laten lachen, hoor!

Ik vond het kattencafé een hele leuke en bijzondere ervaring en ik ga er, ondanks dat ik niet echt een kattenmens, zeker nog een keertje heen! Wil jij ook naar het kattencafé? Klik dan hier om te reserveren.

Ben jij al in het kattencafé geweest?

Untitled

Advertenties

14 gedachtes over “Taart eten in Kattencafé Kopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s