Barcelona, tot snel! | Barcelona (Dag 5)

Wat gaat zo’n vakantie toch snel voorbij. Het ene moment zit je met vijf en een half uur vertraging in gate C16 en het volgende moment loop je uit het vliegtuig langs dezelfde gate, waar de mensen zitten wiens vakantie nog moet beginnen. Gister zat ik nu op het strand in een jurkje en op het moment dat ik dit schrijf zit ik weer thuis voor de kachel met een trui aan, omdat het echt heel erg koud is. Natuurlijk is het weer fijn om thuis te zijn, maar ik zal het Spaanse leven wel missen. Gelukkig hebben mam en ik de ochtend van ons vertrek nog wat leuke dingen kunnen doen.

Toen we na het ontbijt door de kleine zijstraatjes van la Rambla liepen, kwamen mam en ik tot de ontdekking dat we allebei nog nooit churros hadden gegeten. Dit is natuurlijk best wel ernstig als je al 5 dagen lang in Spanje bent en ongeveer elk marktje waar je overheen loopt en elk bakkertje waar je langsloopt het verkoopt. Hoewel we net hadden ontbeten vonden we dat we het toch een keertje geprobeerd moesten hebben voor we weer naar huis gingen, dus hadden we een portie gekocht. Wat is dit lekker! Het is een soort van mix tussen pannenkoeken, wentelteefjes en oliebollen.

Daarna hadden we een cappuccino gedronken op een pleintje dat we tegen kwamen tussen alle kleine zijstraatjes in. Aan het pleintje stond een hele grote en mooie kerk die helaas gesloten was. Na het koffiedrinken waren we la Rambla overgelopen en hadden we geshopt bij de Zara. Ik had een hele leuke soort jumpsuit gekregen van mijn moeder waar ik binnenkort nog wel een blog over ga schrijven. Mama had bij de Zara een heel mooi colbert gekocht. Eigenlijk was het maar goed dat we niet zoveel tijd hadden om te gaan shoppen, anders hadden we waarschijnlijk nóg een koffer nodig gehad om alle extra spullen in te vervoeren.

Voor ons doen gingen we erg vroeg lunchen, namelijk om 13.00. Om 12 uur hadden we uitgecheckt uit het hotel, dus we hadden daarna nog een tijdje rond moeten lopen met onze koffers. Voor de lunch waren we weer naar het cafeetje gegaan waar we de dag ervoor hadden ontbeten. Ik had een lekkere ciabatta met biologische kaas en een aardbei-sinaasappelsap smoothie. Na de lunch was het toch echt tijd om Barcelona gedag te zeggen. Wat een heerlijke stad!

Op het vliegveld was het echt zó rustig! Er liepen letterlijk iets van 30 mensen en ook achter de douane waren er heel weinig mensen. Ons vliegtuig zat ook niet helemaal vol, maar dat vind ik nooit zo erg. Ik denk altijd maar: hoe minder mensen, hoe minder gewicht het vliegtuig in de lucht moet houden, dus hoe veiliger. Klopt natuurlijk helemaal niks van, maar zo heeft iedereen wel iets wat hij of zij gelooft.

Vliegtuigfoto’s blijven gewoon leuk, dus je kan er nooit genoeg maken. Een vlucht geen foto’s gemaakt is een vlucht niet gevlogen. (Wat? Nee, ik weet ook niet wat ik daarmee bedoel.)

Serieus? Nederland, neem een voorbeeld aan Spanje. Oké, je hoeft ons Nederlanders niet te laten wegbranden, maar 5 graadjes warmer is echt geen misdaad. Vooral niet in de lente en zomer. Het was toch wel even wennen toen we het vliegtuig uitliepen en echt op Nederlandse grond terecht kwamen, hoor. Koud! Ik wilde het liefst per direct een vliegtuig terug pakken naar Barcelona, maar helaas waren we Schiphol al uit doen het weer echt tot me doordrong.

Barcelona is echt een hele mooie stad en ik wil ook zeker nog een keertje terug. Toch denk ik niet dat ik de volgende keer rond deze tijd heen zou willen gaan, maar liever een maandje of twee maandjes eerder. Zoals ik al eerder heb verteld kan ik gewoon niet zo goed tegen warmte en er waren deze vakantie wat momenten dat ik het al te warm vond. Maar ondanks de warmte was het echt een onwijs leuke vakantie! Barcelona is zo’n mooie stad!

Barcelona, ik heb van je genoten! Tot snel!

Untitled

Advertenties

19 gedachtes over “Barcelona, tot snel! | Barcelona (Dag 5)

  1. En zoals alle andere blogs leuke foto’s! 😀 Jammer dat je vakantie alweer over is, maaar!!! Het is morgen wel 31 graden dus je bent niet geheel op een slechte tijd terug gekomen in Nederland, de mooiere dagen komen er gelukkig weer aan. Je hebt in ieder geval mooie en leuke nieuwe herinneringen gemaakt.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s