Biologisch & Paris-a-like | Barcelona (Dag 4)

De pijnlijke voeten waren er nog steeds -of eigenlijk moet ik zeggen: ‘waren er weer’-, maar op deze vierde vakantiedag liep alles gelukkig even wat beter. Het was een lekkere temperatuur en we hebben weer prachtige dingen gezien. Het was een rustige dag, wat wil zeggen dat we niet heel erg veel hebben gedaan en vaak even ergens zijn gaan zitten om te kijken. Maar zo’n rustdag hoort er toch eigenlijk wel een beetje bij?

’s Ochtends ontbeten we bij een heel erg leuk cafeetje dat ‘Organics’ heet. Het idee van ‘Organics’ is dat alles biologisch is en zonder rare toegevoegde stofjes, lekker healthy dus! (Ik moet me tóch aan de doelen houden die ik voor mezelf voor deze maand had opgesteld, of ik nu op vakantie ben of niet.) Ik had een hele lekkere smoothie met aardbei en sinaasappelsap en daarbij een bak fruit. Het was al vrij laat (ongeveer 11 uur), dus het was al lekker warm buiten.

Het plan was om te gaan shoppen, maar helaas waren alle winkels gesloten. Omdat vorige week (toen het Pinksteren was) verkiezingen waren in Spanje, was Pinksteren met een week verplaatst. Dus in plaats van te gaan shoppen besloten mijn moeder en ik om nog wat leuke en mooie gebouwen te gaan bekijken. We begonnen met ‘Casa Mila’, een gebouw dat (weer) ontworpen is door Gaudi. Dit gebouw staat in een zijstraat van de Diagonal en heeft allemaal mooie ronde vormen en echt prachtig hekwerk. Ook het interieur is heel erg mooi, maar daar heb ik helaas geen goede foto van kunnen maken. In het gebouw zat onder andere een souvenirwinkeltje en een cafeetje, waar we koffiee hebben gedronken. Normaal zou een drankje in zo’n cafeetje bij een toeristentrekker flink wat kosten, maar hier viel het hartstikke mee.

Bij Casa Mila kwamen we deze jongens tegen. Door heel Barcelona heen zijn er verschillende groepjes met jongens die allerlei spullen verkopen, zoals neppe merkbrillen, neppe merktassen, sjaals en souvenirtjes. Dit is natuurlijk hartstikke illegaal, dus deze jongens verplaatsen hun handeltje elke paar minuten en moeten elke keer als de politie eraan komt ‘vluchten’, want anders kunnen ze opgepakt worden. Op deze foto kun je zien dat de jongen die de tassen verkoopt een touw vast heeft. Dit touw zit vast aan het kleedje waar de tassen op staan en als de politie eraan komt kan de jongen één ruk aan het touwtje geven, waardoor het kleedje met de tassen als een soort van knapzak op de rug kan worden gedragen en  de jongen mét zijn handeltje kan wegrennen voor de politie.

Wist je dat ze in Barcelona ook een Arc de Triomphe hebben, net zoals in Parijs? Nee, dat wist ik ook niet. Toen mam en ik daar achter kwamen hebben we gelijk maar even een kijkje genomen. Deze Arc de Triomphe stond aan het begin van een lang pad dat omringd was met palmbomen  (hoe tropisch wil je het hebben) en was naar mijn mening nóg mooier dan de Arc de Triomphe in Parijs. We hebben een tijdje op één van de bankjes aan de zijkant in de schaduw gezeten en gewoon gekeken naar de mensen die voorbij kwamen lopen. Het zal je trouwens verbazen hoeveel mensen hierom 1 uur ’s middags als de zon volop schijnt -en het dus heel warm is- aan het hardlopen zijn. Hebben ze een top uithoudingsvermogen? Kunnen ze goed tegen de warmte? Of zijn ze gewoon een beetje de weg kwijt?

’s Avonds wilden we naar het strand gaan en we besloten om vanaf ons hotel te gaan lopen. Tijdens het lopen kwamen we deze kathedraal tegen. Eigenlijk wilden we heel graag de kathedraal in gaan, maar dit kon niet aangezien we daarvoor te weinig kleding aanhadden. De schouders en knieën moesten bedekt zijn en met het vestje dat ik mee had voor over mijn jurkje kon ik maar één van twee bedekken. Helaas, helaas. Gelukkig was de buitenkant van de kerk ook heel mooi!

Als avondeten hadden we lekker tapas gegeten bij een tentje aan het strand. We kregen steeds meer de tapas-smaak te pakken en we wisten nu ook precies wat we wel en wat we niet lekker vonden. Wist je trouwens dat ze in Spanje ook kroketten eten? De kroketten hebben een soort ragoutvulling of een kaasvulling en zijn echt heel erg lekker! Best raar eigenlijk: ben je op vakantie in Spanje, zit je alsnog aan de kroketten.

Na het eten hebben we lekker op het strand rondgelopen, want dit hadden we nog helemaal niet gedaan. Eerder deze vakantie hadden we al over de boulevard gelopen naast het strand, maar het zand en de zee zelf hadden we nog niet ‘aangeraakt’. Ik vind het altijd een fijn gevoel om met blote voeten in het zand te lopen. Daarnaast worden je voeten er echt heel erg zacht van. Zand werkt als een soort van voetscrub. Ik ben ook nog heel eventjes tot aan mijn knieën in de zee geweest, maar die was best wel koud…

STRANDSELFIE! Iedereen -echt iedereen- in Barcelona loopt rond met selfiesticks en maakt aan één stuk door selfies. Het is daardoor echt totaal niet ongemakkelijk om hier een selfie te maken, want omdat iedereen het doet, kijkt niemand je raar aan. En tsja, daar moet je dan natuurlijk wel gebruik van maken. Wat vinden jullie trouwens van de ketting die ik om heb?

Untitled

Advertenties

15 gedachtes over “Biologisch & Paris-a-like | Barcelona (Dag 4)

  1. Hi Claire, wat maak je mij ontzettend jaloers! Barca zoals ik deze stad noem is mijn lievelings en ben er al circa 4 keer geweest! Wat een fijne stad! Lekker dat je zo aan het genieten bent. De organics ken ik want daar kom ik altijd omdat ons hotel daar een keer vlakbij was en sindsdien was ik om.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s