Een dag vol Gaudi | Barcelona (Dag 3)

De blog van dag 3 is ietsjes later dan de voorgaande blogs (lees: een dag later), maar dat komt doordat het hotel waarin ik verblijf soms wat problemen heeft met de WiFi. Maar goed, later of niet, hij ís er wel! Deze dag was echt een hele warme dag en het ging gewoon allemaal even niet zo lekker. Mijn voeten deden pijn, mijn rug en hals deden pijn -want ik ben dus heel erg verbrand- en het feit dat we een berg op moesten klimmen in de volle zon deed me ook niet zo goed. Maar ondanks al deze ‘minpunten’ was het een leuke dag waarbij ik heel veel mooie dingen heb gezien.

’s Ochtends werden we (voor ons doen) laat wakker, waarna we nog een paar uurtjes op bed hebben gelezen en op internet hebben rondgekeken (ja, toen deed de WiFi het nog). Om 11 uur gingen we de deur uit voor het ontbijt. We zouden naar de Sagrada Familia gaan, dus we besloten in die richting te lopen en ondertussen een leuk cafeetje te zoeken.

We kwamen uit bij een heel schattig cafeetje waar ze echt hele lekkere broodjes hadden. Ik had een heerlijk broodje met kaas, ham, sla en tomaat en daarbij een verse jus d’orange. De man die ons eten kwam brengen vertelde ons nog hoe je ‘jus d’orange’ zegt in het Spaans, maar dat ben ik nu alweer vergeten, het was namelijk een heel erg lang woord wat ik niet kon uitspreken. Hij kon gelukkig ook geen ‘sinaasappelsap’ zeggen, dus we stonden gelijk!

Na het ontbijt gingen we door naar de Sagrada Familia. Wat is die kerk groot, zeg! En zo ongelooflijk mooi. Er zit echt onwijs veel detail in de kerk verwerkt, overal waar je kijkt zit wel íéts moois. Beelden, andere vormen: je komt ogen tekort. We hadden online kaartjes gekocht, dus gelukkig hebben we niet heel lang in de rij hoeven staan.

Van binnen zag de kerk er echt niet uit zoals ik verwacht had. Ik verwachtte een oud interieur, maar de kerk zag er juist heel erg nieuw uit. Logisch natuurlijk, omdat het interieur van de kerk over het algemeen nog niet zo heel erg oud is. Er waren heel erg veel glas-in-lood-ramen met hele mooie kleuren. Het interieur deed me een beetje denken aan de natuur: veel natuurlijke kleuren en natuurlijke vormen en de pilaren hadden een beetje een boom-vorm. Echt heel mooi!

Ook hadden we kaartjes gekocht voor één van de torens (de Nativity Tower). Je werd naar boven gebracht met een liftje er vervolgens had je dit geweldige uitzicht. Je kon echt de hele stad zien en alle andere (kleinere) torens. Vervolgens moest je heel erg veel -echt héél erg veel- trappen naar beneden lopen.

De tweede ‘attractie’ van de dag was Park Guëll, een park dat is ontworpen door Gaudi, een architect die leefde rond 1900 en onder andere de Sagrada Familia heeft ontworpen. Park Guëll ligt vrij hoog en het was daar echt nóg warmer dan in de rest van de stad. (Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik het gewoon warmer ervaarde aangezien we een berg moesten beklimmen om bij dit park te komen.) Er stonden zelfs cactussen!

Na het bezoekje aan Park Guëll zijn gingen we weer richting het hotel om eventjes uit te rusten en af te koelen. ’s Avonds hebben we weer tapas gegeten -deze keer was het lekkerder dan vorige keer- en hebben we gewoon nog eventjes door de stad heen gelopen.

Ben jij wel eens in de Sagrada Familia geweest?

Untitled


 

Advertenties

11 gedachtes over “Een dag vol Gaudi | Barcelona (Dag 3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s