Mijn doelen voor de maand juni

Ooit was het mijn voornemen om elke maand een aantal doelen op te stellen, maar dit heb ik in totaal één maand volgehouden. Dat is eigenlijk best wel een goede samenvatting van mijn leven: ik maak afspraken met mezelf, maar kom deze nooit na. Dat is dan ook de reden dat mijn eerste doel voor de maand juni als volgt is:

Stel doelen op waarvan je weet dat ze ook daadwerkelijk haalbaar zijn en dat je ze ook écht probeert te behalen.

Kijk, dat is nou mooi. Na deze post weet ik in ieder geval zeker dat ik al één doel heb behaald. Dat scheelt en het geeft me altijd een goede motivatie-kick. (Dat is trouwens ook mijn geheim van goede to-do-lijstjes: zorg dat er altijd wat opstaat dat je gelijk al kan afvinken, dat staat namelijk veel leuker en je raakt erdoor gemotiveerd!) 

Deze maand wilde ik in het teken zetten van mezelf verbeteren, mijn kennis voor de wereld buiten Nederland verbreden en meer tijd buiten doorbrengen. Vooral dat laatste. Als ik niet uitkijk zit ik namelijk zó een dag achter de computer Sims 3 te spelen, ik ben namelijk een echte die hard  Sims-speler. En ja, ik weet dat het slecht is om heel lang (achter de computer) te zitten, dus vandaar dat ik wil dat hier verandering in komt.

‘Ga wat vaker een rondje hardlopen’ is daarom mijn tweede doel voor deze maand. Met dit doel bereik ik eigenlijk twee dingen: (1.) ik ben vaker buiten en (2.) meer beweging en een verbeterd uithoudingsvermogen, want dat mag eigenlijk ook wel. Toen ik van school veranderde was mijn plan om heel sportief te worden, maar uiteindelijk is hier niks van terecht gekomen. Geen tijd, teveel leren, stress: het liep gewoon allemaal even anders. Deze maand heb ik geen school meer en zal de stress dus ook veel minder zijn. Een goed moment om te beginnen met het gezonde leven.

‘Maak een paar keer deze maand een wandeling’ is ook zo’n doel dat ik altijd op mijn doelenlijstje wil zetten, maar het vaak toch niet opschrijft, omdat ik weet dat ik ga falen. Deze maand niet. Ik zweer het. Fotocamera mee, een flesje drinken, een zonnenbril, wat te eten en gaan met die banaan (of in mijn geval appel, want die vind ik lekkerder dan bananen.)

‘Beweeg over het algemeen meer’. Kom op, Claire. You know you can do this.

En dat brengt me gelijk bij mijn tweede doel: ‘gezond eten‘. Chocola, koekjes, chips: kom maar door! Hoe graag ik het ook wil ontkennen: suiker is echt mijn guilty pleasure. Ik ben de afgelopen maanden zéker geminderd met mijn ongezonde innamen, maar nu wil ik het echt helemaal 100% minderen. Natuurlijk is een koekje op z’n tijd echt niet zo’n drama, maar vaker dan ‘op z’n tijd’ moet het ook echt niet worden. Al tijden droom ik van de healthy lifestyle met fruitige ontbijtjes en salades als lunches, maar ik had er tot voor kort de tijd en de motivatie er niet voor.

Eerder deze post zei ik al dat ik ook graag mijn kennis over de wereld buiten Nederland wil verbreden en daarom is ook ‘verdiep je in de cultuur van een ander land’ één van mijn doelen. Met dit doel cheat ik eigenlijk een beetje, omdat ik, op het moment dat deze post online komt, in Barcelona ben en dus flink bezig ben met me te verdiepen in een andere cultuur. Dit doel kan dus ook bijna worden afgevinkt. Toch wilde ik hem er nog eventjes bij zetten, omdat het wel echt iets is wat ik al een tijdje wilde. De laatste keer dat ik in een ander land was was in de afgelopen zomervakantie, dus dat verdiepen in een andere cultuur mocht wel weer eens een keertje.

 Bron foto

‘Doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan.’ Dat klinkt vast heel raar, maar ik bedoel het gewoon heel onschuldig. Ik wil gewoon iets doen wat ik anders niet zo snel zou doen. Dat kan iets heel simpels zijn (bijvoorbeeld naar het strand gaan, dat doe ik namelijk echt nóóit. Ik vind zand niet zo leuk) of iets minder simpels (geen voorbeeld, want als ik dat neer zou zetten moet ik het ook echt doen en ik ben er nog niet helemaal over uit of ik het wel wil doen. Oohh ik ben weer aan het cheaten.)

En dan mijn allerlaatste doel: ‘schrijf één keer per week een blogpost over je doelen en hoe het gaat met het behalen van de doelen.’ Dit is denk ik één van de belangrijkste doelen deze maand, want ik weet dat ik de doelen vergeet als ik niet eens in de zoveel tijd een update doe. Dus wees vooral ook niet bang of verlegen om te vragen naar doelen-updates en andere blogs rondom deze doelen!

Wat is jouw belangrijkste doel deze maand?

Untitled

Advertenties

16 gedachtes over “Mijn doelen voor de maand juni

  1. Haha herkenbaar dat je na een week je doelen alweer een beetje bent vergeten, dus slim om daarbij na te denken over wat je al hebt behaald enzo! Succes met je doelen 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s