Palmbomen & Sagria | Barcelona (Dag 2)

Laat ik maar gelijk beginnen met het zeggen dat Barcelona absoluut niet is wat ik had verwacht. Het is beter. Ik verwachtte gewoon een stad, net zoals Parijs of Londen, maar Barcelona is zo anders. Het strand, la Rambla, de mensen die hier rondlopen: overal is wel wat te zien. Ondanks het feit dat ik echt heel erg verbrand ben en nu rondloop terwijl ik eruit zie als een kreeft, was de eerste dag in Barcelona echt een super ervaring.

We begonnen de dag met een ontbijtje bij een cafeetje met de naam ‘365’. Het was er erg gezellig en ze hadden lekkere spullen. Ik had een smoothie (ik denk met aardbei en banaan) en het wás toch lekker! Het was zeker een goed begin van de dag! Daarnaast hadden mam en ik het broodje op de foto gedeeld, want het was echt een megabroodje.

Als eerst besloten we om over la Rambla te gaan lopen. Gisteravond hadden we hier ook al overheen gelopen, maar nu wilden we graag zien hoe het was midden op de dag. Het was ondertussen al 12.00 uur. De spanjaarden hebben echt een heel ander leefritme dan wij hebben in Nederland en daar moesten wij ons natuurlijk wel een beetja aan aanpassen. Dat ritme betekent: ontbijten rond 11.00 uur, middageten rond 15.00 uur en avondeten rond 21.00 uur. Er liepen op la Rambla heel veel mensen in rood-wit gestreepte shirtjes. Dit waren voetbalsupporters, omdat ’s avonds een belangrijke voetbalwedstrijd was tussen FC Barcelona en een andere club, maar die naam ben ik vergeten. Maar echt: óveral waar je keek, zag je zoń gestreept shirtje!

Ook waren er heel veel feesten aan de gang in de stad. Allemaal dansende mensen en heel veel muziek. We weten niet wat er aan de hand was en waarom er zoveel feesten aan de gang waren, maar waarschijnlijk was het iets met politieke partijen ofzo. Het was in ieder geval heel erg leuk om naar de kijken. Vooral grappig om te zien dat ook de (jonge)mannen volop aan het dansen waren, dat zie je in Nederland echt niet gebeuren! De spanjaarden zijn wat losser en het lijkt net alsof het ze allemaal gewoon niet zoveel boeit.

Natuurlijk moesten we ook eventjes een bezoekje brengen aan het strand van Barcelona en op weg naar het strand liepen we over deze mooie boulevard. Allemaal palmbomen!

Op de terugweg liepen we weer over la Rambla, maar dit keer helemaal aan de andere kant. Hier stonden heel veel marktkraampjes, levende standbeelden en héél veel mensen die dingetjes aan je willen verkopen. Waarschijnlijk liepen er ook heel veel tasjesdieven rond, maar als je gewoon goed op je tas let, gebeurt er niks (snel even afkloppen, je weet maar nooit..)

’s Avonds hebben we een tapasbar opgezocht, want dat is best wel een belangrijk iets om te doen als je in Spanje bent. We hadden 6 gerechtjes uitgezocht en deze vervolgens lekker opgegeten met een glas (lees: halve liter) sangria. Het is een lekker drankje, maar voortaan is de helft van dit glas genoeg. Ik kan niet zo goed tegen alcohol, dus een halve liter is voor mij echt heel veel.

Ik heb echt een heerlijke dag gehad en ik heb genoten van alles om mij heen. Vandaag zijn de winkels gesloten, dus gaan we musea en andere dingen bezoeken die wel open zijn op zondag. Sagrada Familia, Park Guëll: here we come!

Untitled


 

Advertenties

13 gedachtes over “Palmbomen & Sagria | Barcelona (Dag 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s