Mei was een drama

Ja, de maand mei was echt een drama. Met een nadruk op ‘was’. Voor mijn gevoel heb ik niks anders gedaan dan examens maken en achter mijn bureau zitten om te leren voor deze examens. Voor mijn gevoel is het nog maar een paar dagen geleden dat de maand mei begon en dat ik dacht: nog maar zoveel dagen, dan is het klaar. Gelukkig zijn deze afgelopen weken heel snel voorbij gegaan. Ik ben zo opgelucht en blij dat ik eindelijk kan zeggen dat de examens nu écht helemaal, volledig, zonder enige twijfel VOORBIJ zijn.

Nog geen drie uur geleden zat ik achter het tafeltje in de grote gymzaal te zoeken naar het verschil tussen bnp per hoofd in Brazilië en Zimbabwe (nee, dit was geen echte vraag op het examen. Wat er wél werd gevraagd, heb ik alweer verdrongen) en nu zit ik gewoon lekker thuis achter mijn laptopje. Ik kom net terug uit de stad, waar ik met een vriendin een gebakje heb gegeten om te vieren dat we klaar zijn. Wij waren de enige twee personen uit onze klas die aardrijkskunde hadden en dus deze week nog een examen moesten maken. De rest was afgelopen donderdag al klaar. Dat was natuurlijk wel eventjes balen.

Maar goed, ook wij hebben vandaag een punt kunnen zetten achter de examens. En dat voelt toch goed! Ik had wel verwacht dat er op het moment dat ik het blaadje zou inleveren een soort van gevoel van euforie door mij heen zou gaan (zo van: JE HEBT HET GEWOON GEDAAN!), maar in werkelijkheid voelde ik me nóg beter. Ik heb echt een lachbui moeten onderdrukken toen ik de zaal uitliep, want ik was zo blij. Alle spanning van afgelopen weken kwam naarboven in die 10 seconden dat ik mijn blaadje inleverde en naar buiten liep. Bij de kluisjes heb ik ook nog een paar minuten staan springen. Nu is de rust weer eventjes teruggekeerd en zit ik op de bank met een kopje thee te genieten. Ik moet mezelf wel echt eventjes aansporen om niet te veel te gaan doen (dat klinkt tegenstrijdig, zeg), want er moet gewoon weer even controle, rust en regelmaat in mijn hoofd komen en dat krijg ik vaak terug door eventjes een blogje te typen (of selfies maken, dat werkt ook altijd rustgevend:)

Langzamerhand merk ik ook dat het wat rustiger wordt in mijn hoofd en dat ik weer aan leuke dingetjes ga denken en niet alleen aan school. Ik maak zelfs alweer niet-school-gerelateerde lijstjes in mijn hoofd! Zo moet ik een inpaklijstje gaan maken voor Barcelona, moet ik eventjes boodschappen gaan doen (i need fruit) en ga ik eventjes op de site van de H&M kijken of ze nog leuke jurkjes hebben. En als ze leuke jurkjes hebben breng ik misschien nog een bezoekje aan de winkel in de stad.

De maand mei was tot nu toe een drama, maar nu de rust weer is teruggekeerd kan ik nog even genieten van de laatste paar daagjes van deze maand en kan ik over een paar dagen beginnen aan een prachtige nieuwe maand, waarin ik echt onwijs veel leuke dingen ga doen. Stay tuned!

Untitled

Advertenties

22 gedachtes over “Mei was een drama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s