Reizen | Throwback naar Zuid-Afrika

In de zomervakantie van 2014 ben ik met mijn ouders, mijn nichtje en een hele groep andere mensen die ik verder niet kende in Zuid-Afrika geweest. Tijdens deze reis heb ik echt mijn ogen uitgekeken. Het landschap, de mensen, de dieren: alles was zo overweldigend. Ook waren er situaties die ik erg moeilijk vond, zoals een bezoekje aan Soweto, een hele arme buurt in één van de grotere steden in Zuid-Afrika. Over deze reis zou ik wel twintig blogs kunnen schrijven, maar aangezien me dat nogal saai lijkt voor jullie houd ik het er bij één, hooguit twee. In deze blog deel ik wat van de foto’s die ik gemaakt heb tijdens deze reis.

We hebben heel veel verschillende soorten hotels gehad: van ultieme luxe tot een blokhutje op de savanne tussen de leeuwen. Oké, er stond een hek omheen, maar je hóórde ze wel! Sommige hotels zagen er ook echt ontzettend spectaculair uit, zoals het hotel midden-boven. Andere hotels hadden weer een prachtig uitzicht (linksonder).

We hebben heel veel mooie gebouwen en beelden gezien. Het linker-beeld is een beeld van Nelson Mandela en staat in Pretoria. Dit beeld is geplaatst vlak na de dood van Nelson Mandela in december 2013 op 16 december, de dag van de verzoening (het einde van de apartheid in 1994). Het rechtergebouw heet het Voortrekkersmonument en is geplaatst ter nagedachtenis van de Voortrekkers, die vroeger de Engelse kolonies achterlieten en in het binnenland van Zuid-Afrika eigen onafhankelijke Boerenstaten stichtten.

En dan eventjes over het landschap: wauw. Het ziet er allemaal erg droog uit op de foto’s, maar het was heel erg moeilijk om het werkelijke effect over te brengen op foto. Vooral het Drakensgebergte (midden boven) vond ik echt heel erg mooi. In het midden onderaan zie je bananenbomen, dat was ook wel heel grappig om te zien.

En oh my… De kindjes zijn zó ontzettend schattig!

Wat heel erg opmerkelijk was, was het feit dat alles zo oneerlijk is verdeeld in Zuid-Afrika. Soms kwam je in hele rijke gedeelten. Op de linkerfoto reden we in Durban, een stad in het oosten. Deze stad deed me heel erg denken aan Miami. En soms kwam je in hele arme dorpen met kleine, houten hutjes. Ook kwam je heel erg veel straatverkopers tegen, maar ze verkochten bijna allemaal hetzelfde: sieraden en beeldjes.

We zijn ook in een aantal fabrieken geweest, dat was wel leuk om te zien, maar ik vond het leuker om echt de natuur in te gaan. De kaarsen die je ziet op de middelste foto zijn allemaal handgemaakt door de jongen met wie ik op de linker foto op de foto sta. Hij had voor mij een kaarsje gemaakt in de vorm van een harte met mijn naam erop. Hij wist alleen niet helemaal hoe je mijn naam schreef. Op het hartje staat namelijk ‘Clear’. But still, het was hartstikke lief!

In Swaziland bezochten we een stam. Het was geen originele stam, want die vind je er niet meer, maar een namaak-stam. Dat wil zeggen: deze mensen hielden een traditionele show zoals de stammen dat vroeger deden. De meiden konden echt heel mooi zingen en de jongens konden echt geweldig dansen!  Ook mochten we in één van de oude ‘hutjes’ kijken.

En als laatst: SAFARI! Je kan eigenlijk niet naar Zuid-Afrika gaan zonder op safari te zijn geweest. We hebben echt onwijs veel dieren gezien en ook van heel dichtbij. Het dier dat de meeste indrukken achter heeft gelaten is (ja, heel stom) de spin rechtsboven. Ik ben echt onwijs bang voor spinnen en deze lieverd zat leuk achter mij op de wc, kwam ik achter toen ik door wilde trekken. Hij was echt heel groot, ik denk bijna anderhalf keer mijn hand. Eerst zat hij stil in een hoekje en zag ik niet wat het was, maar toen ik wilde kijken wat het was en het aanraakte met een wcrol begon hij te lopen. Ik gilde zo hard dat ze me buiten konden horen…

Maar goed, naast de spin hebben we nog meer spectaculaire dieren gezien. Leeuwen (ook een mannetjesleeuw die de weg overstak!), luipaard (maar die was te ver weg), héél veel olifanten, giraffen, krokodillen en nijlpaarden en echt onwijs veel apen. Ook kwamen we een keertje midden in een olifantenkolonie waarvan één olifant het niet zo leuk vond dat we daar waren en zich bedreigd voelen. Dat was eigenlijk wel een beetje eng..

Ik heb echt een toptijd gehad in Zuid-Afrika en als ik ooit de kans krijg om nog een keertje terug te gaan, pak ik die kans met beide handen. Dit was prachtig!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Volg je mij al op bloglovin’ en YouTube?

Untitled

 

Advertenties

31 gedachtes over “Reizen | Throwback naar Zuid-Afrika

  1. Wauw, ik krijg helemaal zin om te reizen nu ik deze foto’s heb gezien. Dit moet een hele toffe ervaring zijn geweest lijkt mij! Echt te gek om op safari te zijn geweest, dat is iets wat ik ook ooit nog wil gaan doen. 🙂

    Liked by 1 persoon

    1. Het is zeker een aanrader! Soms kan het wel wat angstaanjagend zijn (leeuwen zijn prachtig, maar ze moeten niet té dichtbij komen), maar over het algemeen heel spectaculair 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s