Kleine dingen met een grote betekenis

Door Carolien werd ik getagd voor de ‘My Precious Tag – About the sweet little things in life’. Tags vind ik altijd heel leuk om te doen, vooral als ze iets serieus en liefs in zich hebben, zoals deze tag dus.

Soms zijn er van die kleine dingetjes in het leven waar je onbewust heel erg blij van wordt. De eerste zonnestralen die de zomer aankondigen, de eerste bloemetjes in de lente, een kaarsje met een lekkere geur, sneeuwvlokjes in de winter: dit zijn voorbeelden van dingen waar ik erg van kan genieten. Natuurlijk zijn er nog veel meer van die kleine dingen, maar voor deze tag noem ik er vijf. Vijf kleine dingen met een grote betekenis.

Blogcomments

Voor jullie is het een kleine moeite om een blog te ‘waarderen’ en een berichtje achter te laten, maar voor mij heeft dat een grote betekenis. Het betekent namelijk dat mijn blogs gelezen worden, en dat is over het algemeen natuurlijk wel één van de redenen waarom ik ben begonnen met mijn blog. Het is altijd leuk om complimenten te krijgen over je schrijfsels, om leuke verhalen te lezen en om te zien dat mensen zich echt interesseren in wat jij hebt geschreven.

Complimentjes

Gewoon kleine en simpele dingetjes, zoals: ‘wat zit je haar leuk’ of gewoon de meest simpelen: ‘goed gedaan!’ Kleine moeite, groot gebaar. Complimentjes krijgt iedereen en onbewust reageer je erop. Je voelt je beter, omdat je weet dat je wordt gewaardeerd door anderen. Het enige probleem met complimentjes is dat ik soms niet zo goed weet hoe ik erop moet reageren. Hier schreef Dina nog niet zo lang geleden een blog over. Toch vind ik complimentjes, hoe ongemakkelijk ze soms ook kunnen zijn, over het algemeen heel erg lief en maken ze mij altijd blij.

Familie

Ik ben zo ontzettend blij met mijn familie. Ik kan heel erg goed overweg met mijn ouders en met mijn broer kan ik ook hele fijne gesprekken hebben. Ik weet dat er veel mensen zijn die dit niet hebben, dus vandaar dat ik dit als een ‘groot’ iets zie. Ik weet gewoon zeker dat ik, als er echt iets mis is, altijd bij mijn familie terecht kan. I luf them.

School

School is waarschijnlijk iets waar ik 90% van de tijd over zegt dat ik niet wil gaan, maar toch is het erg belangrijk en ben ik ook heel erg blij met het feit dat ik naar school kan. Afgelopen zomervakantie ben ik in Zuid-Afrika geweest en dit heeft echt mijn ogen geopend. Zoveel armoede en zoveel kinderen die niet naar school kunnen. Zo’n reisje zorgt er wel voor dat je school meer gaat waarderen, hoor! Je hebt het waarschijnlijk niet zo snel door, omdat school heel normaal is voor jou, maar school is eigenlijk iets heel speciaals. Niet iedereen kan naar school.

Seizoenen

Huh? Seizoenen? Ja. Seizoenen. Ik vind seizoenen echt heerlijk! Ik weet dat dit niet iets is wat je kunt veranderen, maar toch wilde ik dit ertussen zetten. Er zijn namelijk plekken op de wereld die niet alle vier de seizoenen kennen. Moet je voorstellen dat je in een megawarm land woont waar je nooit kale bomen of sneeuw hebt. Of juist andersom: een heel koud land waar je bijna geen zon ziet. Het lijkt me allebei echt verschrikkelijk. Ik zeg altijd dat ik echt een wintermens ben en dat ik het liefst in Groenland zou wonen, maar om eerlijk te zijn: de zon doet me af en toe wel goed!

Wat heeft voor jou een grote betekenis?

Volg je mij al op bloglovin’ en YouTube?

Untitled

 

Advertenties

21 gedachtes over “Kleine dingen met een grote betekenis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s