Persoonlijk | Lichtpuntjes

Lichtpuntjes. Misschien denk je nu gelijk aan sterren, lampjes, kaarsjes en andere dingen die licht geven. Daar zou ik ook aan denken, maar op dit moment vat ik ‘lichtpuntjes’ even op als iets anders. Ik heb het over de lichtpuntjes in ons leven. De lichtpuntjes waar je naar uitkijkt en die je blij maken. Mensen, gebeurtenissen, gedachtes, activiteiten: dat soort lichtpuntjes.

Waarom ik dit schrijft? Het is tentamenweek op school en mijn lichtpuntjes zijn op dit moment ver te vinden. Ik kan nu niet denken aan leuke activiteiten die ik ga doen als deze week voorbij is, alleen aan het examen scheikunde dat ik straks heb.Of ik het examen goed ga maken, of ik het allemaal wel helemaal snap. Heb ik niet te weinig geleerd? Heb ik wel genoeg geoefend? Ik word een beetje gek van mezelf. Natuurlijk heb ik het goed geleerd. En nóg meer oefenen? Dat is niet eens mogelijk. Ik moet mezelf aanleren om ook aan andere dingen te denken in drukke periodes zoals deze.

Ik ben zo iemand die ontzettend vatbaar is voor stress en gestresst wordt van de kleinste dingetjes. Heb ik een toets én moet ik een project afmaken vóór volgende week? Ik lig nog net niet jankend op bed. Ik zit al zo lang op school en ik ben al zo lang hard aan het werk, dat ik het gewoon niet leuk meer vind. En dan bedoel ik niet het ‘ugh, school is stom’, maar gewoon het echt niet leuk meer vinden. Ik ben toe aan iets anders. Iets met meer uitdaging. Ik ben toe aan een nieuw lichtpuntje in mijn leven en iets om telkens naar uit te kunnen kijken.

Een groot lichtpunt(je) in mijn leven op dit moment is toch eigenlijk wel mijn blog. Bloggen – en schrijven in het algemeen – is echt iets waar ik me 100% mee vermaak. Ik kan er m’n ei in kwijt, ik kan er mijn random hersenspinsels (zoals deze blog van vandaag) in kwijt en ik kan gedachtes en inspiratie delen met aantal hele lieve lezers (ja, ik bedoel jou). Bloggen is heerlijk, leuk en het werkt op één of andere manier rustgevend. Ik vind het dan ook heel erg vervelend dat ik soms gewoon echt geen tijd heb om te kunnen bloggen doordat school zoveel aandacht vraagt.

Een ander lichtpuntje is, of eigenlijk: andere lichtpuntjes zijn mijn vriendinnen en mijn familie. Ik kan me geen leven voorstellen zonder ze (nee, echt niet) en ze maken mij altijd weer vrolijk. De gezellige gesprekken met mijn ouders en mijn broer, de urenlange lachbuien op school met vriendinnen: dat zijn altijd weer dingetjes om naar uit te kijken. Ik vertel ze te weinig dat ze me altijd vrolijk maken. Dus bij deze: lieve …(als je een vriendin of familielid bent, vul je naam maar in),  I luf joe en je maakt me vrolijk.

Ook vind ik dat de vooruitzichten naar bepaalde reisjes echte lichtpuntjes zijn. Ik vind reizen echt geweldig en ik wil zoveel mogelijk zien van deze wereld. Helaas is reizen niet altijd mogelijk, omdat ik er zelf gewoon het geld niet voor heb. Tot ik daadwerkelijk kan reizen, omdat mijn bankrekening het dan toelaat, denk ik na over de plekken die ik ga zien, de mensen die ik ga ontmoeten en de avonturen die ik ga beleven. Lijstjes met bestemmingen, rondreizen plannen: ik vind het heerlijk om te maken en om er aandacht aan te besteden.

Soms maak ik lijstjes met lichtpuntjes en gewoon alle dingetjes die mij blij maken. Dat helpt mij echt op een positieve manier, omdat ik dan denk aan alle positieve dingen in mijn leven. Zelfs als het even tegen zit, voel ik me na zo’n lijstje weer goed. Iedereen heeft positiviteit nodig in zijn of haar leven. Positiviteit en leuke gedachtes halen stress weg en laten je altijd weer goed voelen. Helaas dat bepaalde activiteiten -kuch school kuch- het soms niet even toe laten om je te laten doen wat je leuk vindt. Ik wil doen wat ik leuk vind. Ik wil verder schrijven en nog vier blogposts in elkaar zetten, maar dat kan niet. Ik heb namelijk een examen.

Wat zijn jouw lichtpuntjes?

Untitled

Bronnen plaatjes: 1: eigen foto, 2: Tumblr, 3: Tumblr

Advertenties

11 gedachtes over “Persoonlijk | Lichtpuntjes

  1. Ahhh ik snap zo erg hoe je je voelt. Bij mij heeft die stress een andere oorzaak, maar het is hoe dan ook erg vervelend!
    Ook dat klaar zijn met de middelbare school snap ik. Dat ik had ik het laatste jaar, en vooral het laatste half jaar heel erg. Bij ons kwamen er toen van die PTA trainingen heette dat volgens mij. Moest je urenlang op school uit je examenbundel leren. Terwijl je dat thuis ook gewoon kan doen!
    Nog even doorzetten! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s