Movie Monday | A Walk To Remember

Movie Monday is een blog-serie waarin ik films met jullie deel. Deze films deel ik met jullie omdat zij een grote indruk op mij hebben gemaakt of omdat ik de films heel leuk vond. Movie Monday-blogs worden niet elke week geplaatst, alleen als ik echt een film heb gezien die het schrijven waard is.

Love is like the wind. You cannot see it but you can feel it.

Populaire jongen, onpopulair meisje, jongen vind het meisje maar niks, maar gaat toch met haar om. Ja, dit klink inderdaad als een standaard feelgood-high school-film, maar geloof me: dat is het niet. Deze film is zoveel meer dan alleen een high school-film. Deze film heeft echt een verhaal en het verhaal is prachtig.

Als je fan bent van de films The Notebook, The Last Song, Dear John en Safe Haven, dan zit je met deze film ook goed. De film is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van de schrijven Nicholas Sparks, die ook de boeken van de net genoemde films heeft geschreven. Het verhaal wordt heel mooi opgebouwd en alles wordt heel mooi weergeven, maar zoals altijd bij de verhalen van Nicholas Sparks, zit er een addertje onder het gras.

De hoofdpersoon uit deze film in Landon Carter, een leerling die hoort bij het ‘populaire groepje’. Als Landon op een gegeven moment in aanraking komt met de politie krijgt hij een taakstraf. Ook moet hij verplicht deelnemen aan bepaalde buitenschoolse activiteiten, zoals studiebegeleiding en toneel. Hier komt hij in contact met Jamie Sullivan, dochter van de dominee en nogal een buitenbeentje. Jamie helpt Landon met zijn buitenschoolse activiteiten onder één voorwaarde: dat hij niet verliefd op haar wordt. Een film zou echter geen film zijn als dit niet zou gebeuren. Ze worden verliefd op elkaar en krijgen een relatie. Jamie heeft echter een groot geheim, maar houdt dit achter voor Landon zo lang als mogelijk. Als Landon achter het geheim komt, probeert hij alles te doen om Jamie te helpen. Dit geeft mooie, maar ook hele emotionele momenten.

Een hele mooie film die allerlei gevoelens in je losmaakt. Niet geschikt voor de emotioneel instabiele mensen, want die gaan gegarandeerd huilen.

Ga jij deze film kijken?

Untitled

Advertenties

17 gedachtes over “Movie Monday | A Walk To Remember

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s