Persoonlijk | Mijn notitieboekjes-collectie

In de blogpost van afgelopen zondag vertelde ik jullie dat ik heel erg veel notitieboekjes heb. Je zou kunnen zeggen dat ik een lichte verslaving heb aan het kopen van notitieboekjes. Altijd als ik lang een leuk winkeltje loop waarin ze notitieboekjes verkopen, moet ik gewoon eventjes kijken. Vandaag deel ik een aantal notitieboekjes uit mijn collectie die ik erg mooi of gewoon erg leuk vind.

Één.

In februari 2014 ben ik met een vriendin naar Londen geweest en toen ik deze reis had geboekt, gaf mijn moeder mij dit notitieboekje. Ik vind de Engelse vlag echt ontzettend mooi, dus dit boekje verdient ook een mooi plekje op mijn kamer. Het boekje heeft één nadeel: het is vrij klein, dus voor lange en diepzinnige verhalen is het boekje niet echt geschikt. Ik gebruik het boekje vooral voor lijstjes of reminders.

Z

Twee.

Dit notitieboekje heb ik gekocht in Italië in een winkel van een vrouw die allemaal van dit soort boekjes maakte. Ik heb even rondgezocht op internet en ben uiteindelijk achter de site gekomen waar zij deze boekjes ook verkoopt (klik hier om naar de site te gaan). De buitenkant van het notitieboekje is van leer en het boekje kan dicht worden gemaakt met het lintje dat je om het boekje ziet zitten. Het boekje heeft helaas geen lijntjes, waardoor het schrijven wat lastiger is, maar daar laat ik mij niet door afschrikken!

Drie.

Toen ik afgelopen november in het ziekenhuis lag, kwam een aantal vriendinnen langs met een ‘get well soon’-pakket. In dit pakket zat ook dit notitieboekje van de HEMA. Ik vind het boekje gewoon ontzettend schattig en ik vind het heel lief dat mijn vriendinnen het voor mij hadden gekocht. Ik gebruik het boekje als soort van dagboek. Ik schrijf er hersenspinsels, random gedachtes en herinneringen in op.

Vier.

Van alle notitieboekjes is deze toch het bijzonderst. Ik weet niet meer hoe ik aan het boekje kom, maar ik kan me wel herinneren dat het boekje uit Azië komt en handgemaakt is. De buitenkant van het boekje is versierd met bladeren en de pagina’s zijn van heel dik papier wat dus nog niet heel erg bewerkt is. Het boekje schrijft niet heel erg fijn, maar ik vind hem zo mooi, dat ik hem écht niet weg doe!

Vijf.

Toen ik in Londen was met die vriendin liepen we op een gegeven moment langs een winkeltje waarin ze onder andere notitieboekjes verkochten. Natuurlijk moesten wij eventjes kijken en uiteindelijk kon ik het niet laten om een boekje te kopen. Ik vond dit boekje er erg grappig uitzien door alle letters en ik vond het leuk dat het boekje sluit door middel van een magneetje aan de zijkant. Ik gebruik dit notitieboekje als reisdagboek. Elke keer als ik dus op reis ga, neem ik dit dagboek mee om alles in vast te leggen. Het boekje bevat ook foto’s en tekeningetjes.

Zes.

En mijn laatste notitieboekje komt gewoon bij de HEMA vandaan, maar ik vind hem echt iets heel erg leuks hebben. Het is een beetje old-school en daar houd ik wel van. Ik gebruik dit boekje voor school om samenvattingen of aantekeningen in te maken. Het boekje heeft wel een minpuntje; zoals je kunt zien op de foto hieronder, heeft het boekje maar aan één kant lijntjes. Op de andere kant kun je dus niet schrijven en hierdoor raakt het boekje heel snel vol. Ik ben al bijna toe aan een tweede; deze heeft nog 3 lege pagina’s!

Gebruik jij ook vaak notitieboekjes?

Untitled

Advertenties

26 gedachtes over “Persoonlijk | Mijn notitieboekjes-collectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s