Tag | De Koffie Tag

Ik moest vandaag een blog plaatsen van mezelf, maar soms heb ik gewoon niet zoveel inspiratie om een lange en diepzinnige blogpost te schrijven. Toevallig is het vandaag donderdag en kan ik vandaag dus een blogpost wijden aan mijn blog-serie genaamd de ‘Thursday Tag’. Vandaag de koffie tag, die ik tegen kwam op Teskuh.nl.

Met wie dronk jij je eerste kopje koffie? Hoe smaakte dat?

Ik weet eigenlijk niet meer precies wanneer ik mijn eerste kopje koffie dronk, maar ik weet wel dat dat een hele tijd geleden was. En wat vond ik het vies! Ik vond het echt heel erg bitter en sterk smaken en ik kon niet geloven dat mensen het lekker vonden. Wist ik veel dat je koffie kon combineren met smaakjes, melk en/of suiker? Nu weet ik wel beter en vind ik het heel erg lekker.

Met wie drink jij graag koffie?

Ik drink vaak koffie met mijn familie. ’s Avonds op de bank bij een film of ’s ochtends na het ontbijt. Ook drinken we altijd koffie als we op bezoek zijn bij mijn opa’s en oma’s. Ik drink eigenlijk zelden koffie als ik met vriendinnen ben, dan drink ik eerder thee.

Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Oeps, die vraag heb ik al beantwoord bij de vorige vraag. Nog een keertje: ’s avonds na het avondeten terwijl ik een leuke film kijk of ’s ochtends na het ontbijt. Heel soms drink ik koffie als ik ’s middags uit school kom, maar dan heb ik vaak meer zin in een ander warm drankje (lees: thee).

Wat is je favoriete koffie?

Ik drink eigenlijk altijd een Latte Macchiato. Ik houd onwijs veel van opgeschuimde melk en bij een Latte Macchiato bestaat ongeveer een vierde uit opgeschuimde melk. Ik werk in een koffiezaakje, dus de laatste tijd heb ik veel verschillende soorten koffies geprobeerd. Ik ben er achter gekomen dat ik ook een Cappuccino Con Latte erg lekker vind, maar dan wel met een smaakje, bijvoorbeeld vanille of caramel.

Wat is je favoriete koffiemerk?

Zoals ik al zei werk ik bij een koffiezaak, namelijk Doppio Espresso. De koffie die wij hier maken vind ik echt het allerlekkerst. Ik heb alleen echt geen idee van welk merk het is. Misschien toch handig om te weten aangezien ik er werk en ik die vraag best een keertje kan krijgen…

Probeer je vaak nieuwe soorten uit, of blijf je trouw aan één soort?

Ik probeer wel om vaak iets anders te nemen, anders wordt het zo saai. Maar heel stiekem vind ik toch altijd de Latte Macchiato het lekkerst.

Heb je aparte soorten soorten in huis voor je gasten?

Nope. Mensen die bij mij op visite komen moeten het gewoon doen met de ‘dark roasted’ koffie padjes van Senseo. Sorry!

Waar koop jij je koffie?

Gewoon lekker simpel bij de Albert Heijn. Ik doe echt heel erg weinig moeite voor een kopje koffie, omdat ik het eigenlijk altijd wel lekker vind. Oké, de koffie van mijn werk of de koffie van Starbucks is beter dan die uit het Senseo apparaat, maar daar maak ik me niet echt druk om.

Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Wij hebben thuis een Senseo, dus daar komt mijn standaard koffie uit. Ik drink het altijd met een flinke scheut melk, omdat ik anders de koffie vaak nog te sterk vind. Ik doe geen suiker in mijn koffie, want dat vind ik veel te zoet.

Wat vind jij het lekkerst bij de koffie of thee?

Koekjes, chocoladestukjes, nougat. Het maakt niet uit. Als het eetbaar en zoet is dan vind ik het prima. Oh ik ben zo makkelijk..

Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Hmm, dan toch maar nooit meer koffie. Ik merk dat ik bij een restaurant ook vaker kies voor de thee (en dan het liefst een muntthee) dan dat ik voor koffie ga. Ik vind koffie hartstikke lekker, maar thee komt toch op de eerste plaats.

Drinken jullie ook koffie?

Untitled

Advertenties

19 gedachtes over “Tag | De Koffie Tag

  1. Jammie, koffie! Ik kan helaas niet goed meer tegen cafeïne, wakker mijn angst aan.. Heb vandaag wel voor het eerst een de-caffé (?) koffiepad uitgeprobeerd. Helaas niet zo lekker als normale koffie, maar beter dan niets! 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Elke keer als ik denk, jaa ik wil weer koffie leren drinken, want het ziet er zo lekker uit, dan proest ik het (denkbeeldig) alweer uit! Ik vind de smaak zooooo niet lekker. Ik ben echt een zoetekauw.. Doe mij maar een chocomel hihi.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s