Lunchspiratie #2 | Salades

Het is weer tijd voor een foodspiration blog! Deze keer heb ik weer een aantal lekkere lunches voor jullie uitgeprobeerd en op de foto genomen. De lente is net weer begonnen en dit betekent dat iedereen spontaan weer heel gezond gaat eten, om toch nog nét voor de vakantie een bikini-body te krijgen. Om toch maar in dit thema van ‘gezond eten’ te blijven, besloot ik om voor deze lunchspiration drie salades uit te proberen. Lees snel verder!

Griekse salade

Voor deze Griekse salade heb je de volgende spullen nodig:

Deze salade is echt super simpel om te maken en het duurt ook helemaal niet lang om deze (héérlijke) salade te maken. Eerst doe je de sla in een bakje/je trommel. Vervolgens snijd je een komkommer in een aantal plakjes en deze plakjes snijd je door tweeën, zodat er twee halve maantjes ontstaan. Hetzelfde doe je bij de cherrytomaatjes. Daarna snijd je ook de feta in kleine blokjes. De komkommer, cherrytomaatjes, de feta en stukjes olijven leg je op de sla en vervolgens doe je hier nog een beetje olijfolie/zonnebloemolie overheen. De salade wordt nog lekkerder als je een klein beetje zout en oregano over het geheel doet, dit geeft het nét wat meer smaak.

In het side bakje heb ik wat nootjes gedaan. Later heb ik een deel van de nootjes door de salade gedaan, dit was ook erg lekker. Uiteindelijk ziet de lunch er ongeveer zo uit:

Tonijnsalade

Voor deze salade heb je de volgende spullen nodig:

Voor deze salade heb je maar heel weinig spullen nodig en is daarom heel erg simpel om te maken. Voor deze salade snijd je eerst de komkommer, avocado, de appel en een aantal olijven in stukjes. Deze stukjes meng je vervolgens door de tonijn heen. Je kunt ervoor kiezen om nog een beetje mayonaise door de tonijn heen te doen om het wat compacter te maken, maar ik heb ervoor gekozen om dit niet te doen. Vervolgens heb ik de tonijnmix boven op de salade gelegd. Daarna heb ik een eitje gekookt (dit eitje zag er alleen niet zo mooi uit, zoals je op de onderstaande foto kunt zien..) Als extraatje had ik een bakje gevuld met een aantal frambozen en had ik een smoothie met mango meegenomen.

Zo zag de lunch er uiteindelijk uit:

Druivensalade

Voor deze salade heb je de volgende spullen nodig:

Deze salade een salade die je waarschijnlijk niet snel zal bedenken of eten. Heel veel mensen vinden blauwe kaas namelijk vies (ook wel: schimmelkaas) en zullen deze salade daarom liever niet op hun bord zien liggen. Ik vind blauwe kaas echter wel lekker en ik heb een leuke salade bedacht met blauwe kaas en druiven als hoofdingrediënten.

De salade zelf is echt heel simpel om te maken. Je snijdt de druiven in twee stukken, je snijdt een aantal brokjes van de blauwe kaas af en deze twee ingrediënten leg je, samen met de nootjes, op de sla. De tucjes doe je in een bakje. Klaar! Simpel toch? Ik heb voor mijn salade ijsbergsla gebruikt, maar je kan natuurlijk gewoon de sla gebruiken die jij lekker vindt.

Zo zag de lunch er uit:

Vond je deze blog leuk? Bekijk dan ook:  Lunchspiratie #1 en Snackspiratie #1.

Volg je mij al op Bloglovin’ en YouTube?

Untitled

Advertenties

21 gedachtes over “Lunchspiratie #2 | Salades

  1. Tonijnsalade is echt super lekker! Die neem ik ook heel vaak. Handig dat je ook de benodigdheden bekrachtigt met foto’s! Dat maakt het een stuk makkelijker om zelf te maken!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s