Persoonlijk | Boekenpraat

Al ik ook maar even de tijd heb vind ik het altijd heel leuk om gewoon even rustig te lezen. Vooral de afgelopen jaren ben ik het lezen van boeken erg ontspannend en leuk gaan vinden. Ik heb dan ook heel wat boeken versleten en in deze blog wil ik een paar boeken met jullie delen die mij erg goed zijn bijgebleven. Een aantal van deze boeken vond ik ontzettend mooi en leuk en een aantal staan er gewoon tussen omdat ze een soort van indruk op mij hebben gemaakt.

The Fault in Our Stars

Dit was het eerste boek dat ik had gelezen van John Green en na het lezen van de eerste bladzijde werd ik verliefd op zijn schrijfstijl. Humor, drama, liefde, een goed verhaal: John Green’s boeken hebben het allemaal. Het verhaal van The Fault in Our Stars heeft een hele grote indruk op mij gemaakt, omdat ik heel erg op ging in de personages. Ik kon echt voelen wat zij voelden en je kan waarschijnlijk wel begrijpen dat dit bij dit boek niet altijd een goed gevoel was. Het was een boek met veel verschillende gevoelend; soms vrolijk, soms intens ongelukkig of verdrietig. Dit heb ik gewoon onthouden.

De Reünie

Vorig jaar heb ik dit boek gelezen voor het vak Nederlands en vanaf het begin had dit boek mijn aandacht. Het verhaal gaat over Sabine. Sabine’s beste vroegere vriendin, Isabel, is vermoord en Sabine weet hier meer van dan dat ze dacht te weten. Het boek is heel spannend en heeft, door die spanningen, een grote indruk op mij gemaakt.

The Perks of Being a Wallflower

Ik denk dat ik The Perks of Being a Wallflower toch wel kan benoemen tot mijn favoriete boek. De manier waarop het geschreven is, namelijk in briefvorm, vind ik heel erg creatief en leuk om te weten. Het verhaal is heel mooi en ik vind de personages heel goed en realistisch uitgewerkt. Het boek is best pittig om te lezen, maar als je eenmaal begonnen bent, wil je waarschijnlijk niet meer stoppen met lezen.

Looking for Alaska

Van alle boeken van John Green is dit mijn favoriet. Het boek is opgedeeld uit twee delen: ‘before’ en ‘after’. Omdat ‘before’ het grootste gedeelte van het boek bezit, ben je een lange tijd aan het bedenken wat er nou precies gebeurd. Als je er dan ook daadwerkelijk achterkomt, is het wel even schrikken, maar het laat je wel snel verder lezen. Je wil weten waarom het is gebeurd, hoe het is gebeurd en hoe het nu verder gaat. Het boek heeft spanning, heel veel humor en ook nog wat drama. Alles in één, dus.

Wat is jouw favoriete boek?

Volg je mij al op Bloglovin’ en YouTube?

Liefs, Claire

Advertenties

8 gedachtes over “Persoonlijk | Boekenpraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s