Persoonlijk | Mijn doelen voor maart

Goede voornemens, maar dan per maand. Dat is toch veel beter vol te houden? Voorheen was ik erg van de uitspraak: “Nieuw jaar, nieuwe kansen”, maar aangezien deze ‘nieuwe kansen’ na een maand alweer verlopen zijn, besloot ik om het nu eens anders te doen. “Nieuwe maand, nieuwe kansen”, is de nieuwe uitspraak. Waarom een jaar wachten voor een nieuwe kans als je het ook gewoon volgende maand kan laten beginnen? Voor de maand maart heb ik drie doelen (of voornemens, net hoe je het zelf wil noemen) voor mezelf opgesteld. Dit zijn ze:

Me aan mijn planning houden voor de komende SE-week.

Pijnlijk, maar waar. Hoe vaak ik ook een mooie planning maak, vaak loopt deze al in de soep voordat de SE-week is begonnen (SE = School Examen). Dan komt er weer wat huiswerk bij, dan ben ik ’s middags toch later thuis dan gepland: het gaat nooit goed. Deze keer heb ik de planning zo gemaakt dat ik best in een uurtje of twee uurtjes de dag zou kunnen afvinken. Dit moet lukken toch?

Vroeger gaan slapen.

Ook ik ben, zoals waarschijnlijk bijna iedereen van mijn leeftijd is, vaak tot hÊÊl laat wakker. Resultaat: de volgende ochtend ben ik een wrak. De hele dag ben ik moe en stel ik me voor dat ik ’s avonds vroeg naar bed ga. Helaas denk ik daar ’s avonds altijd anders over en lig ik uiteindelijk toch pas na 12 uur te slapen. De reden waarom ik telkens zo laat ga slapen komt terug in het volgende voornemen:

Minder op mijn mobiel zitten.

Ja, jullie hebben te maken met een mobielverslaafde hier. Nog eventjes Instagram checken, dan nog een filmpje op YouTube, een foto rebloggen op Tumblr (dit worden er uiteindelijk meestal 30), dan nog even een whatsappje sturen en dan nog eventjes blogs lezen. Vooral ’s avonds in bed ben ik echt een mobiel-verslaafde. Meestal kan ik niet gelijk gaan slapen als ik in mijn bed lig, dus dan kijk ik nog ‘eventjes’ op mijn mobiel. Drie uur later kijk ik nog steeds ‘eventjes’ op mijn mobiel. Help…

Hebben jullie nog goede voornemens voor de komende maand? En hebben jullie tips die mij kunnen helpen bij het behalen van mijn voornemens?

Volg je mij al op Bloglovin’ en YouTube?

Untitled

Advertenties

17 gedachtes over “Persoonlijk | Mijn doelen voor maart

 1. Ja, hier hetzelfde probleem met het laat slapen en de mobiel! Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed :P..Maar ik kan niet zonder! Hopelijk gaat het jou wel lukken!

  Liked by 1 persoon

 2. Vroeg slapen is zeker een goede doel. Ik weet niet of je nog wat eet voordat je naar bed gaat? Maar bij mij hielp het om 2 uur niks meer te eten voor ik naar bed ging. Ik had gewoon meer rust.

  Veel succes met het behalen van je doelen.

  Liefs.

  Liked by 1 persoon

 3. Leuk doelen. Opzich is het inderdaad beter om doelen per maand vast te stellen, zo blijven ze realistisch en makkelijk haalbaar. Ik denk dat de belangrijkste tip om deze doelen te halen aan je planning houden is en consequent blijven. Veel succes!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s