Persoonlijk | Lifeupdate & vooruitzicht

Soms is het even nodig om gewoon een blogpostje te schrijven over mezelf. Hoe gaat het met mij, waar ben ik op dit moment mee bezig, wat staat mij komend jaar allemaal te wachten? Om eventjes alles op een rijtje te zetten, schrijf ik deze blogpost.

(De foto is trouwens genomen in Zuid-Afrika vorig jaar in juli. Elke keer als ik deze foto zie krijg ik echt weer heimwee naar Zuid-Afrika, wat was dat mooi, zeg!)

Op dit moment is alles heel erg druk. Ik doe eindexamen dit jaar, dus ik steek heel veel tijd in school. Leren, verslagen maken, profielwerkstuk afronden; het is zo veel allemaal. Over een paar weken heb ik mijn laatste SE-week (school examens). Daarna is het afgelopen met de toetsen van school en dat staat het CE, Centraal Examen, voor de deur. Je kan waarschijnlijk wel begrijpen dat ik hier wel een beetje zenuwachtig voor ben en dat ik liever nog een aantal maanden extra had gehad.

Aan de andere kant wil ik helemaal niet dat de tijd langzaam gaat. Voor de komende maanden heb ik namelijk hele leuke activiteiten in mijn agenda staan: concert van Katy Perry, afronding profielwerkstuk, etentjes, lunches, dagjes uit en dan is het centraal examen.

Na het examen ga ik met mijn moeder een paar dagen naar Barcelona (!!!). We zijn hier allebei nog nooit geweest, dus we hebben hier echt onwijs veel zin in. Lekker door de stad lopen, mooie foto’s maken, genieten van al het moois dat Barcelona te bieden heeft: ik kan er nu al helemaal bij wegdromen. Na Barcelona heb ik twee weekjes niks te doen (ik ga dan waarschijnlijk werken) en dan hoor ik of ik geslaagd ben of niet. Spannend!  Is iemand van jullie wel eens in Barcelona geweest? Hebben jullie nog tips of leuke plekjes die wij moeten bezoeken?

In de zomervakantie heb ik een reisje naar Oxford en het zuiden van het Verenigd Koninkrijk op de planning staan. Samen met een hele goede vriendin van mij ga ik een talencursus doen in Oxford en daarna ga ik, samen met mijn ouders, een rondreisje maken. In het Verenigd Koninkrijk heb ik eigenlijk alleen nog maar Londen en Schotland bezocht, dus het zuiden is voor mij helemaal nieuw. Ik weet niet zo goed wat ik me er bij voor moet stellen, maar het moet vast heel mooi zijn. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in!

Maar voor nu blijf het nog even bij wegdromen en uitkijken naar deze leuke activiteiten voor de komende maanden. Eerst nog een toetsweek, heel wat schoolweken én het centraal examen…

Wat staat er voor jou op de planning voor de komende maanden?

Volg je mij al op BLOGLOVIN’ en YOUTUBE?

Liefs, Claire

Advertenties

24 gedachtes over “Persoonlijk | Lifeupdate & vooruitzicht

 1. Klinkt als een leuke maar vooral een aantal spannende maanden. Ik wens je heel veel succes met je examens! Hopelijk ga je slagen 😀

  Ikzelf heb niet zoveel op de planning staan. Ik zie het meestal van dag tot dag wel 🙂 !! Ik hoop eind. Juni op vakantie te kunnen gaan met mijn vriend samen, maar dat gaat er nog even vanaf hangen of dat hem gaat worden.. 🙂 maar jij heel veel plezier gewenst met je leuke vakantie-trips 😀

  Like

 2. Wauw die foto van jou in Zuid-Afrika! En wat gaaf dat je naar Barcelona gaat met je moeder. Ben er zelf ook nog nooit geweest maar zou er deze zomer graag heengaan met me vriend!! Ik houd je posts dus zeker in de gaten haha! Ga je met de organisatie EF naar Oxford? 🙂 Hoe lang ga je daar blijven? En ja, zuid Engeland is prachtig! XX

  Like

   1. Ja ben ik zeker mee bekend!! Ik wilde eerst ook een talencursus gaan doen maar mij werd verteld dat je echt pas een niveau omhoog gaat na 6 weken en dat was wel HEEL duur. En ook heb ik een tussenjaar en wil ik dus ook gewoon 6 maanden weg en dat werd onbetaalbaar haha dus vandaar dat ik toen voor au-pair heb gekozen. Ook vond ik EF heel erg aandringen, bleven ze jou ook niet constant bellen? Maar het is wel gewoon een goede organisatie! X

    Like

     1. Ja daarom vond ik het een beetje zonde ! En wilde dan naar Amerika en kwam het ticket er nog bij enz enz.. En als au-pair verdien je ook nog iets haha niet dat er veel van over blijft hoor… Ben wel heel benieuwd naar hoe je het gaat vinden!! Ik ben nu via travel active gegaan 😊 xx

      Liked by 1 persoon

     2. Oh ja, van Travel Active had ik ook al een keertje gehoord 🙂 Ik wilde ook altijd au pair worden, maar het lijkt me eigenlijk toch een beetje eng. Ik vind het wel echt super leuk om jouw blogs te lezen over het au pair zijn. Misschien dat ik het ooit nog wel een keertje ga doen.

      Liked by 1 persoon

     3. Vond ik ook! Ben het toch maar gaan doen en het IS ook heel eng. Maar na 2 weken raak je echt al steeds meer gewend! Aan de ouders, de kindjes en andersom natuurlijk! Als je het wil, zeker doen! Ervaring om nooit te vergeten 😙 xx

      Liked by 1 persoon

 3. Ah komt wel goed hoor! Je hebt een leuk vooruitzicht!
  Ik ben in het 5e jaar met school naar Barcelona geweest. Natuurlijk de Segrada Familia, natuurlijk de eeuwige kathedraal van Gaudi die nog steeds niet af is en ik ben ook naar een museum van Dali geweest. Erg leuk, artistieke stad! (Nu doe ik ook een creatieve opleiding). Verder ben ik nog naar het strand geweest. Meer kan ik me niet herinneren 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Ah ja, erg stressvol was de examenperiode. Maar zó fijn als je eindelijk je diploma op zak hebt!
  Gelukkig heb je genoeg leuke dingen ingepland 🙂 Ik weet nog dat ik 1 of 2 dagen voor mijn Frans eindexamen naar een concert ging. Ik haalde nóóit voldoendes voor Franse leestoetsen en toen had ik ineens een 7, haha!

  In Barcelona ben ik als kind veel geweest, maar heb helaas geen tips!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s