Tag | Another Blogging Tag

Another Blogging Tag

YouTube of blogs, het maakt niet uit; ik ben gek op tags. Ik ben van plan om eens in de zoveel tijd een leuke tag te doen en deze op donderdag te plaatsen op mijn blog. Dus bij deze: de eerste Thursday Tag!

Laatst kwam ik deze tag tegen op een blog van één van mijn favoriete bloggers. De tag leek me heel erg leuk om te doen. Een blijf vooral lezen tot het eind, want ik heb ook nog wat mensen getagd… 🙂

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Ik zou graag de lay-out van mijn blog willen veranderen. Helaas weet ik niks af van html-codes en alle andere codes die je nodig hebt om dingen in de lay-out te kunnen veranderen. Dit zal dus niet snel gaan veranderen. Misschien dat ik in de toekomst een keertje hulp ga vragen aan iemand die veel verstand heeft van dit soort dingen, want ik weet nu al dat ik er zelf niet uit ga komen!

Wat ik graag wil behouden is het type blog dat ik heb. Mijn blog gaat nu vooral gewoon over de dingen die mij persoonlijk inspireren en dit wil ik graag zo houden. Ik ben niet van de gossip en ik vind van die ‘online magazine’-sites vaak niet leuk. Ik wil niet dat mijn blog een blog wordt waar mij één onderwerp centraal staat. Ik wil gewoon blijven schrijven over van alles.

Doe je alles voor je blog alleen?

Ja. Ik maak zelf de foto’s en ik schrijf ook alles zelf. Heel soms krijg ik hulp van mijn moeder, als ik bijvoorbeeld een outfit-foto nodig heb. Die kan ik moeilijk zelf maken! Omdat mijn blog klein is, heb ik ook niet zoveel hulp nodig. Tot nu toe kan ik alles prima zelf.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Op dit moment denk ik een 6 – 6.5. Mijn blog is niet ontzettend orgineel, dus vandaar dat het cijfer niet te hoog ligt. Aan de andere kant vind ik dit leuk om te doen en heb ik plezier in het schrijven van mijn blogs en het maken van de foto’s. Dit vind ik ook goed terug komen in de artikelen die ik schrijf en daarom geef ik mijn blog ook geen laag cijfer.

Verdien je geld met bloggen?

Nope. Natuurlijk zou het heel fijn zijn om geld te kunnen verdienen met mijn blog, maar het is niet mijn eerste prioriteit. Ik zit nu nog op de middelbare school, ik heb een bijbaantje en na de zomervakantie ga ik beginnen aan een studie. Dat is voor dit moment nog wel even genoeg.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Een blog is op het internet en iedereen kan het lezen en er anoniem op reageren. Wat een nadeel is van dit anonieme reageren is dat er soms hele vervelende opmerkingen kunnen zijn. Zelf heb ik ze nog niet echt meegemaakt, maar ik weet dat het ooit wel een keer gaat gebeuren. Sommige mensen kunnen zich gewoon niet inhouden of vinden het gewoon leuk om anderen te kwetsen via het internet. Want, tsja, ze worden toch niet herkend. Triest vind ik dat. Gewoon triest. Ik ben er op voorbereid dat er ooit zulke opmerkingen kunnen komen. Ik weet dat deze opmerkingen mij zullen kwetsen, maar ik ga me er niet druk over maken. Ieder zo zijn mening, zo lang ik maar blij ben met wat ik zelf heb geschreven.

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Ik vind het leuk als een blog persoonlijk is. Er is niets leukers dan een kijkje in iemands leven te kunnen nemen. Een blog waarbij ik dit heel sterk heb is de blog van Scarlet en Joyce van Ik Vrouw Van Jou. Een heerlijk blog vind ik dit. Lekker persoonlijk, soms humor, soms serieus. Ik kan er altijd wel een tijdje rond blijven hangen. Ook een leuk voorbeeld van zo’n blog vind ik Jennie from the blog of de blog van Teske.

Waar ik echt op afknap bij een blog zijn slecht geschreven artikelen. Zinnen die niet lopen, heel veel taalfouten, geen leestekens, kindertaal en zo nog een paar punten. Ook vind ik het helemaal niet fijn om een blog te lezen waarvan de lay-out er heel raar uitziet. Bijvoorbeeld een heel groot of onduidelijk lettertype. Nee, gewoon niet.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Nee, nog niet. Het lijkt me wel heel leuk om een keertje met een grote groep bloggers bijvoorbeeld uiteten te gaan. Maarja, daarvoor is mijn blog gewoon te klein. Dus, keep dreaming Claire 🙂

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Heer-lijk. Gewoon even zeggen wat jij ergens van vindt, hoe jij ergens over denkt of wat jou bezig houdt. Ik vind het zelf altijd leuk om persoonlijke verhalen te lezen, en deze enthousiasme probeer ik ook over te brengen op de mensen die mijn blog lezen. Ik let er wel altijd op dat ik niet té veel informatie deel en dat sommige dingen privé blijven. Zo zal ik nooit uitgebreid vertellen over mijn liefdesleven of over problemen waar ik mee rondloop. Dat soort dingen zijn privé en dat moet zo blijven. Natuurlijk kan ik een keertje meedelen dat het eventjes niet zo lekker gaat in mijn leven of juist dat het super gaat op liefdes-gebied, maar daar zal het bij blijven. Details zal ik niet delen. Nu in ieder geval niet, ik weet natuurlijk niet hoe ik hier over denk over een aantal jaar.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik ben nog láng niet klaar met bloggen, dus ja, ik ga nog lang door met bloggen. Bloggen is voor mij een hobby en met een hobby stop je niet zomaar. Ik hoop dat mijn blog in de loop der jaren wat meer lezers krijgt, maar verder stel ik niet zoveel ‘ontwikkelings-eisen’. Ik zie wel hoe het allemaal loopt. Ik ben immers niet begonnen om succesvol te worden. Ik ben begonnen met bloggen omdat ik het leuk vind en een hobby nodig had, haha!

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Hmm. Op dit moment wel, want ik denk niet dat die 20 lezers per dag het heel erg zullen vinden als mijn blog verdween. En ik zou nu zo een nieuw blog kunnen aanmaken dat net zo ‘bekend’ is als deze. Nu zou het dus niet zoveel veranderen. Voor die 50.000 zou ik mijn studie volledig kunnen betalen zonder te hoeven werken, dus dat zou wel fijn zijn.

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Ik gebruik voor de foto’s in mijn blogs mijn Canon EOS 700D. Deze gebruik ik trouwens ook voor het filmen van mijn filmpjes voor YouTube. Voor de foto’s uit mijn plogs en mijn vlogs op YouTube gebruik ik mijn Canon Powershot SX170. Deze is namelijk wat makkelijker om mee te nemen dan mijn andere Canon camera. Die past namelijk niet in mijn schooltas. Om foto’s te bewerken of om collages te maken gebruik ik Picmonkey en Ipiccy.

En nu is de beurt aan jullie. Ik tag iedere blogger die dit leest!

Untitled

Advertenties

17 gedachtes over “Tag | Another Blogging Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s