Persoonlijk | 8 x waarom winter juist leuk is

Elke keer als ik aan mensen vertel dat winter mijn favoriete seizoen is, kijken ze mij aan alsof ik van een andere planeet kom. Zomer is echt absoluut niet mijn ding. Het liefst zit ik midden in de zomer, als iedereen in zijn of haar badkleding op het strand ligt, in mijn wollen trui op de bank, kerstfilms te kijken met een grote kop warme chocolademelk of thee. In deze blog lees je de redenen waarom ik vind dat de winter juist zo leuk is!

1. Winterdrankjes zijn heaven. Warme chocolademelk, (winter)thee van de Albert Heijn, koffie met een smaakje; ja. Vooral de chocolademelk is een favoriet, maar dan wel met slagroom!

2. Helaas zijn de feestdagen nu alweer voorbij, maar deze maken ook zeker deel uit van mijn liefde voor winter. Deze dagen zijn altijd gezellig en zitten vol met liefde, cadeautjes, lekker eten en leuke activiteiten. Kerst is absoluut mijn nummer één feestdag. Soms vraag ik me echt af: why couldn’t it be christmas everyday?

3. Als het koud is buiten heb je een reden om op de bank of bij de open haard te kruipen met een dekentje, een kopje warme thee en een goed boek of een leuke serie. Lekker knus en héél rustgevend!

4. Sneeuw. Verder geen uitleg, gewoon ‘sneeuw’, dat zegt al genoeg…

5. In de zomer heb ik het vaak te warm en ik heb het tienduizend keer liever te koud dan te warm. Als je het te koud hebt, kan je er altijd wat aan doen. Doe een sjaal om, zet de verwarming wat hoger, doe handschoenen aan of ga even hard heen en weer rennen. Als je het te warm hebt  kan je bijvoorbeeld je vestje uitdoen, maar daar blijft het bij. Je kan niet opeens naakt door de stad gaan lopen als je het te warm hebt. Nouja, het kán wel, maar dan kan je wel hele rare blikken verwachten…

6. Winterkleding. Truien, vesten, wol, maillots, uggs; ik vind de ‘winterstyle’ echt heel erg leuk! In de winter vind ik altijd wel iets leuks om aan te trekken, terwijl ik in de warmere tijden van het jaar vaak een beetje bij hetzelfde blijf hangen. Winter geeft mij gewoon inspiratie.

7. In de winter zijn er gewoon (bijna) geen insecten te vinden. Als ik in de zomer naar de brievenbus in de voortuin loop, loop ik gegarandeerd door vier spinnenwebben. Ook wordt ik tijdens die wandeling achterna gezeten door twee wespen en een vlieg. En dan moet je nét mij zijn: ik ben zó ontzettend bang voor spinnen, wespen en andere kleine insecten. Hier heb je dus helemaal geen last van als het winter is.

8. Alles is mooi in de winter. Al die lichtjes zorgen voor een onwijs mooi effect en geven mij een 24/7 kerstgevoel, heerlijk!

Wat is jouw favoriete seizoen?

Liefs, Claire

Advertenties

4 gedachtes over “Persoonlijk | 8 x waarom winter juist leuk is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s