Persoonlijk | Wat een bucket list zo speciaal maakt

Hoewel het idee van een bucket list begon bij mensen die wisten dat zij (snel) zouden overlijden, kom je deze lijsten tegenwoordig heel veel tegen. Ook hebben de lijsten vaak niet persé meer als doel om alle activiteiten uit te voeren voor iemand doodgaat. Zo bestaan er nu ook bijvoorbeeld de zomer bucket list (activiteiten die iemand wil doen in de zomer) of een senior year bucket list (activiteiten die iemand wil doen in het laatste jaar van de middelbare school.) Het idee van een bucket list heb ik altijd heel creatief en toch ook wel een beetje avontuurlijk gevonden. Dus vandaar dat ik een paar maanden geleden een pen en een papiertje pakte om zelf een bucket list te maken.

Mijn bucket list bevat hele realistische en makkelijk behaalbare punten (‘verras iemand’, ‘laat iemand weten dat hij of zij speciaal voor je is’), punten die iets meer aandacht en moed vragen (‘Neem een tattoo’) en punten die moeilijk te behalen zijn (‘bezoek alle continenten’, ‘Ga naar New York City’, ‘Wees 100% tevreden met jezelf’.) Hoewel sommige punten moeilijk te behalen zijn, vind ik wel dat deze op de lijst moeten worden gezet. Een bucket list met alleen maar makkelijk behaalbare punten is geen bucket list. Dat is gewoon een to-do-lijstje.

Maar wat maakt een bucket list eigenlijk zo speciaal en aantrekkelijk? Ik denk dat dat het feit is dat iemand van plan is om alles te gaan doen wat op zijn of haar bucket list staat. Als je zeker weet dat je iets nooit gaat kunnen of nooit gaat doen, zet je het er ook niet op, want het doel van een bucket list is om hem helemaal ‘af’ te krijgen. Een bucket list is een plan om te gaan reizen, een plan om iets avontuurlijks te gaan doen; het is een plan voor later. Op het moment dat je een punt op de lijst zet, zeg je tegen jezelf: “Dit ga ik doen!” En hoe excited is het om te weten dat je ooit gaat bunjee jumpen of een berg gaat beklimmen terwijl je er nog niet eens een datum voor hebt geprikt?

Ik vind een bucket list een mooi en creatief idee. Ik ben trots op mezelf dat ik het heb aangedurfd om er eentje te maken en er ook werkelijk mee bezig ben. Steeds als ik een puntje doorkras verschijnt er een lach op mijn gezicht en denk ik: “Yes! Ik heb het gehaald!” Het voelt dan als een overwinning en het motiveert me om door te gaan. De bucket list is een fijne toevoegen aan mijn leven en als deze bucket list compleet is, maak ik zó weer een nieuwe!

Liefs, Claire

Advertenties

3 gedachtes over “Persoonlijk | Wat een bucket list zo speciaal maakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s