Persoonlijk | Goede voornemens voor 2015

Afvallen, minder geld uitgeven, geen stress, meer sporten en stoppen met roken: dat zijn de meest voorkomende goede voornemens voor het volgende jaar, las ik laatst ergens op internet. Weken lang kunnen we piekeren over goede voornemens en wat we volgend jaar anders zullen doen dan afgelopen jaar, maar wees nou eens eerlijk: zijn jouw goede voornemens ooit echt uitgekomen? Mijne nog nooit! Maar om elk jaar toch maar te beginnen met positiviteit en verandering, heb ik weer een lijstje gemaakt met de dingen die ik in 2015 anders ga doen en dit keer zijn ze ietsjes beter te behalen…

NUMMER ÉÉN: GEVARIEERDER EN GEZONDER ETEN

Zo cliché en toch zo waar: ik moet van mezelf gezonder eten. Nu is het niet zo dat ik dit jaar elke dag bij de McDonalds of de KFC heb gezeten en heb geleefd op chips en chocola, maar wat meer fruit en groente zou echt niet zo erg zijn. Ook at ik afgelopen jaar heel veel hetzelfde en dat moet in 2015 ook veranderen. De eerste stappen naar dit voornemen zijn eigenlijk al genomen: sinds een paar weken eten mijn ouders en ik Hellofresh. Bij Hellofresh kan je elke week maaltijden bestellen die altijd gevarieerd en gezond zijn, echt heel erg handig en zeker een aanrader!

NUMMER TWEE: MEER FOTO’S MAKEN

Afgelopen jaar had ik het idee om aan het eind van het jaar (nu dus) een fotoboek te maken met allemaal foto’s uit 2014. Hartstikke leuk idee natuurlijk, maar ik heb mijn camera heel veel thuis laten liggen. Dit jaar moet dat anders worden, ik wil namelijk echt een leuk fotoboekje hebben aan het eind van het jaar met allemaal leuke herinneringen. Zo moeilijk zal het toch niet zijn om af en toe wat foto’s te maken?

NUMMER DRIE: ECHT MIJN TO-DO-LIJSTJES OPVOLGEN

Ik leef op to-do-lijstjes, maar ik maar ze bijna nooit af. Een to-do-lijstje begint met leuke activiteiten die snel gedaan zijn en snel afgevinkt kunnen worden, maar naarmate ik meer naar de onderkant van het lijstje ga, gaat het afvinken steeds langzamer. Dan denk ik: ‘laat maar zitten, dat doe ik later wel’, terwijl ik weet van mezelf dat ik het later niet ga doen. Vandaar dit voornemen: ik moet en zal mijn to-do-lijstjes afmaken en volledig opvolgen.

NUMMER VIER: MINDER KLEDING KOPEN

Het is een verslaving geworden. Elke keer als ik een mailtje krijg van de H&M moet ik eventjes op de site kijken of er nog iets leuks te vinden is. En ja hoor, voor ik het weet is mijn winkelmandje vol en krijg ik een bestellingsbevestiging binnen: ‘uw pakket wordt binnen nu en zoveel dagen verzonden’. Yay, weer nieuwe kleren. En waar ga ik deze laten? Precies: daar is geen ruimte voor. Minder kleding kopen dus.

En wat zijn jullie goede voornemens voor dit jaar?
Ik wens jullie een fantastisch, gezond, gelukkig en gezellig 2015 toe. Geniet van het nieuwe jaar!
Liefs, Claire

Advertenties

Een gedachte over “Persoonlijk | Goede voornemens voor 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s